Madstyling og Madfotos

Jeg er ikke et sekund i tvivl – det næste store køb i min husholdning bliver et spejlreflekskamera! At der så skal spares sammen, og gives afkald på andre sjove og mindre sjove indkøb, so be it.

På Mad+Medier konferencen handlede en af de tre workshops, der var om eftermiddagen, om Food styling. Til at guide os igennem tilblivelsen af et mad-foto, var Carsten Kyster – madstylist og madskribent, samt fotograf Line Falck. De havde fået til opgave at style, og fotografere en herre udgave af en Caesar salad, og en herre udgave blev det i sandhed:

Foto: Line Falck

Her kan du se flere fotos fra konferencen, både fra workshoppen og fra diverse blogs: Fotos fra M+M konferencen

Du kan se flere af Line´s flotte madbilleder her: Line Falck , og Carsten Kysters lækre hjemmeside finder du her: Carsten Kyster

Forleden så jeg tilbage i mit arkiv af madbilleder, og må i al beskedenhed sige, at der er sket lidt af en udvikling i den tid jeg har blogget! At tage billeder har jeg altid gjort, men har ikke tidligere interesseret mig synderlig meget for den tekniske del. Men på det seneste har jeg luret nogle simple tricks af, er begyndt at lege med mit kamera, og med diverse effekter, og synes faktisk det er smadder sjovt!

Men hvorom alting er, så ser jeg også visse begrænsninger i mit digital kamera, og i mine evner – derfor MÅ jeg eje et spejlreflekskamera…

Indtil det er i hus, vil jeg lade mig inspirere, og gøre godt med det jeg har. Og derfor suger jeg til mig, eks vis Kyster´s gode råd om ikke at blande ingredienserne for meget så man kan se de egentlige ingredienser, Line Falck´s råd om lys, og måden hvorpå man kan skabe refleksion af lyset, min ven Bæk´s råd om baggrund og supplere billederne med noget der signalerer min stil osv. Diverse madmagasiner, dameblade og kogebøger er jo også en inspirationskilde uden lige, særligt Mad&Venner har nogle ekstrem lækre billeder!

Men det er jo ikke alene kameraet der gør forskellen – det handler også om selve stylingen, og der er jeg også begyndt at se muligheder i, at bruge service på en anden måde end jeg plejer, at “dække op” med underlag som ikke normalt anvendes til borddækning mv. Har da også et par idéer til kommende indkøb – eks vis gamle tallerkner på loppemarkeder og i den dur.

Har du nogle gode råd du vil dele med mig, og/eller andre?

Så del dem her i kommentarfeltet eller send mig en mail!

Published by

2 thoughts on “Madstyling og Madfotos

 1. Jeg har også siddet og kigget på spejlreflekskamera efter konferencen :-)
  Men de er en anelse dyre.
  …og så må jeg indrømme at jeg kiggede ind i kirksns korshærs genbrugsbutik med samme idee som dig .
  Men jeg vil dog stadig kun tage fotos af noget jeg kan spise – ingen natron i min øl eller ukogte grøntsager.

  …….men det spejlreflekskamera…..ja det ender nok med….

  /Erland

  1. Hej Erland.

   Nej selvfølgelig ikke decideret snyd – et af mine dilemmaer omkring fotografering og belysning er også, at det oftest er aftensmaden jeg laver blog-indlæg om, og der er jo ikke ligefrem dagslys….
   Man kan få det man kalder et hybrid-kamera, det har jeg luret lidt på, for jeg er, og bliver aldrig fotograf, så derfor behøver jeg ikke det dyre udstyr.
   Men et kamera kan jo bruges til andet end, at tage billeder af mad med;-)

   Nada

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s