Rabarber-jordbær kompot

Gæster til aftenkaffe på en temmelig varm sommeraften…hmm…jeg fandt på at servere små hjemmebagte pandekager med en god økologisk vanille is til og lavede en gang rabarber-jordbær kompot til. Rabarberne var jeg så heldig at få lov, at plukke i en venindes have, dem havde jeg rengjort, skåret i stykker og frosset. Kompot er virkelig nemt at lave og du kan variere det på alskens mulige måder!

  • 1 lille bdt rabarber
  • 2/3 dele af en bakke jordbær – lige nu fås de skønneste danske økologiske jordbær!
  • ½ vanillestang
  • Revet skal af 1/3 del økologisk citron samt saft af en 1/4 citron
  • Rørsukker
  • Evt en lille håndfuld friske mynteblade

Du kommer først rabarberne i en lille tykbundet gryde, dækker dem med rørsukker og giver dem et opkog. Lad det simre sammen med vanillestangen, citronskal + saft samt myntebladene. Skyl jordbærene og skær dem i kvarte. Kom dem i gryden og spæd op med lidt mere rørsukker. Kompotten skal nu simre til rabarber og jordbær begynder at splatte lidt ud og til væden tykner. Skal du bruge det samme dag, stil da på køl i en tætsluttende beholder. Holder min. en uges tid på køl.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s