Nye danske gulerødder m.toppe er noget af den skønneste sommerspise, især når de er økologiske, så man bare kan skylle jorden af og gnaske løs! En måde at tilberede friske gulerødder på, så de bevarer smagen og sprødheden er, at glasere dem. Gulerødderne får en let sødlig smag pga honningen, og er yderst velegnet som tilbehør til et stykke mørt kalvesteg, eller til svinekød der ikke har alt for meget smag.

  • Friske spæde gulerødder m.top – beregn ca.3-5 stk pr pers
  • Olivenolie
  • Honning
  • Frisk rosmarin

Rengør gulerødderne og tag toppen af, lad dog en lille del af toppen sidde. Varm olie op på panden, tilsæt honningen og rør rundt. Varm gulerødderne op i olien og smid et par friske rosmarin kviste på. Gulerødderne er færdige når de begynder at få et karameliseret udseende, ca 10 min i alt. Vend i dem jævnligt.

 

Reklamer