Lyng-hjerter

Jeg kan egentlig godt lide lyng – helst på en eng i naturen, men med årene også den slags man køber i potter. Min Mor elskede lyng, nok mest fordi de unge elskende i hendes yndlings film “Wuthering Heights” mødtes i al hemmelighed på lyng-heden… derfor havde vi igennem sensommeren og efteråret altid lyng stående i potter i mit barndomshjem. Dengang stod de til de tørrede ind og dryssede over det hele, og derfor var jeg i mange år ikke særlig vild med lyng.

I dag købte jeg en større potte lyng, og fik dén idé at binde et større hjerte med lyng til ophæng på mit vitrine skab. Derudover lavede jeg to mini-hjerter som jeg lagde på tallerknerne til mine veninder der kom til middag – til pynt på kuverten, men også til at tage med hjem!

Det er SUPER nemt at binde et hjerte eller en krans. Og så synes jeg at det er yderst meditativt at sysle med…

  • Du tager en rulle lidt tykt ståltråd og former enten en cirkel eller et hjerte.
  • Så klipper du små bundter/stilke af lyngen (eller en anden hårdfør plante, eks vis nåletræ)
  • Dernæst fæstner du stilkene med en tyndere ståltråd – er det en krans, da fæstner du dem i samme retning, er det et hjerte, begynd da ved spidsen og bind i samme retning på den ene side og i modsat retning på den anden side.
  • Du kan sagtens blande forskellige slags planter på samme krans/hjerte.
  • Kom evt et pyntebånd på til ophæng, eller lav en lille løkke af ståltråden og fæstn den i hjertet/kransen.

Jeg ville selvfølgelig allerhelst have plukket lyngen ude i naturen selv, men som by-menneske uden umiddelbar adgang til en hede, ja, så må jeg ty til en købe plante.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s