Granola

Granola3

Jeg synes at købe-müsli ofte er en tør, nærmest støvende fornøjelse og mange af dem indeholder ting, jeg slet ikke synes passer i, eks vis tørrede bananer, store stykker tørret kokos mv. Derfor laver jeg ofte min egen müsli, af den ristede slags, også kaldet Granola, hvor gryn, kerner og nødder ristes i bla honning og bliver dejlig sprødt. Det er også en god anledning til, at få ryddet lidt ud i spisekammeret af korn, kerner mv.

Du kan veksle lige som du lyster og f eks komme speltflager, chiafrø eller hvad du nu kan lide i istedet. Et andet tip er også at presse appelsinsaft over de tørre ingredienser inden de ristes, det giver granolaen en dejlig citrussmag. Her har jeg lavet en omgang af hvad der var på lager, for min granola varieres også for hver gang jeg laver det.

Granola:

300 g Havregryn

100 g hørfrø

75 g græskarkerner og/eller solsikkekerner

75 g mandler

75 g hasselnødder

100 g kokosmel

1 dl Kokosolie, evt lidt mere eller tilføj et par klatter smør

2 dl honning

+ store håndfulde af tørrede dadler (uden sten) og figner

En håndfuld rosiner

En håndfuld tørrede tranebær

60 g kokosflager

Bland de tørre ingredienser og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir, kom kokosolie og honning på og rør rundt. Rist i ovnen v.140 grader til blandingen er lysebrunt og let ristet – rør flere gange undervejs og hold godt øje med det.

Lad det køle helt.

Klip imens dadler og figner i mundrette bidder.

Bland dem med rosiner, tranebær og kokosflager og bland det sammen med den ristede havregrynsblanding.

Opbevar granolaen i et lufttæt glas.

Granola2

Prøv også at blande rugbrødsrester i din granola – det gør den ekstra mættende, og er en god måde at komme af med en rest halvtør rugbrød på.

Granola1

6 kommentarer til “Granola

 1. Jeg kan godt lide at tilsætte hele kokosflager, hvis jeg kan sende dem, eller få min Mama i USA til at sende nogle. Det smager rigtig godt i – jeg er vild med kokos. Ellers tilsætter jeg hvad jeg har 🙂

  Har du overvejet Madbloggertræffet?

  Mange hilsner
  Birthe

  1. Kokosflager, hmm, det har jeg aldrig set. Gad vide om man ikke kan lave det selv? Formoder det er tørrede, der er tale om?
   Ja, jeg har overvejet det, men pønser på evt at rejse i længere tid der omkring, så jeg tør ikke binde mig til arrangementet. Men tak for tilbuddet om kørsel! Og pøjpøj med arrangementet!

  1. Helt enig! Det man kan købe, er ofte ekstrem sødt, og det bryder jeg mig ikke om, om morgenen. Og så er der bare ikke særlig meget fiberholdigt i heller.
   Hvordan laver du granola/müsli, Birthe?

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s