Granola

GranolaLaCucinaNada

Jeg synes at købe-müsli ofte er en tør, nærmest støvende fornøjelse! Og mange af dem indeholder ting, jeg slet ikke synes passer i, eks vis tørrede bananer, store stykker tørret kokos mv. Derfor laver jeg min egen müsli, af den ristede slags, også kaldet Granola, hvor gryn, kerner og nødder ristes i bla honning og bliver dejlig sprødt. Du kan tilberede Granola helt efter smag og behag. Her får du mine anvisninger:

Mængden svarer til et halvstort opbevaringsglas, og jeg har ikke afmålt alle ingredienser, men sjusset mig frem.

 • Havregryn (lidt under halvdelen af den samlede mængde)
 • 1 stor håndfuld speltflager
 • En lille håndfuld solsikkekerner
 • En lille håndfuld græskarkerner
 • 1 dl Solsikkeolie (eller anden smagsneutral olie)
 • 2 dl honning

Der kan yderligere tilsættes:

F eks diverse tørrede frugter: dadler, figner, abrikoser, (skåret i små stykker) og rosiner. Du kan også tilsætte frysetørrede bær, kokosflager eller bananchips.

Krydderier: stødt kanel, kardemomme, vanille

Hakkede nødder: mandler, hasselnødder, usaltede pistacienødder mv.

Tilsæt nogle af dine yndlings ingredienser, og nyd din Granola på din morgen yoghurt, skyr el lign. Du kan vælge at lave en forsimplet udgave, så har du også til eks vis en dessert, en bærsuppe eller til at komme på din koldskål. Du kan så til enhver tid tilsætte ekstra fyld.

Kom alle ingredienserne, udover de tørrede frugter, i en skål. Bland dem godt rundt. Kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir, i et ikke alt for tykt lag. Hæld olie og honning over. Sæt bradepanden midt i en 140 grader varm ovn og bag Granolaen i ca.40 min. Rør regelmæssigt i den, og kom evt yderligere olie og honning på. Granolaen skal blive lyserbrun og sprød, hold øje med, at den ikke brænder på. Hæld den færdige granola på et stykke bagepapir og køl helt af. Bland de tørrede frugter i blandingen og hæld på glas.

En anden måde at tilberede Granola på, er ved at blande flager, gryn o lign med en kogelage, og derpå brede den ud i et tyndt lag i ovnen. Kogelagen laves sådan her:

 • 1 dl smagsneutral olie
 • 2 dl honning
 • 1/2 dl rørsukker
 • 1 dl vand

Bland det hele i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over blandingen i skålen, og bred den ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag nu granolaen som ovenover, og bland evt tørrede frugter i når den er afkølet.

Prøv også at blande rugbrødsrester i din granola – det gør den ekstra mættende, og er en god måde at komme af med en rest halvtør rugbrød på!

6 kommentarer til “Granola

 1. Jeg kan godt lide at tilsætte hele kokosflager, hvis jeg kan sende dem, eller få min Mama i USA til at sende nogle. Det smager rigtig godt i – jeg er vild med kokos. Ellers tilsætter jeg hvad jeg har 🙂

  Har du overvejet Madbloggertræffet?

  Mange hilsner
  Birthe

  1. Kokosflager, hmm, det har jeg aldrig set. Gad vide om man ikke kan lave det selv? Formoder det er tørrede, der er tale om?
   Ja, jeg har overvejet det, men pønser på evt at rejse i længere tid der omkring, så jeg tør ikke binde mig til arrangementet. Men tak for tilbuddet om kørsel! Og pøjpøj med arrangementet!

  1. Helt enig! Det man kan købe, er ofte ekstrem sødt, og det bryder jeg mig ikke om, om morgenen. Og så er der bare ikke særlig meget fiberholdigt i heller.
   Hvordan laver du granola/müsli, Birthe?

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s