Lidt om mad fra Barcelona

I skrivende stund har jeg kæmpet med at komme på internettet fra min lille lejlighed her i Barcelona…forgæves. Suk. Nå, men for at det ikke skal være forgæves, at jeg har slæbt min pc og alskens dimser med har jeg besluttet, at skrive min mad-dagbog i ro og mag, for derefter at lokalisere en net-café og smide det ud på ”det dersens indernet”!

Dagen i dag har budt på mange mange oplevelser! Både af den gode slags, men også af den mindre gode slags. Barcelona er en heksekedel af en by – fra idylliske små tapasbarer, smukke bygninger og alskens råvarer, til menneskemylder allevegne, et inferno af larm og uhøflige skubbende storby-mennesker – især er Metroen et sandt inferno. Mit fokus er jo ikke alene at lave, smage og se på mad, men også suge byens puls til mig, men jeg må sige efter en hel dags vandren igennem hele tre kvarterer, er jeg så mættet, at jeg i morgen vil søge stilheden i form af en tur i en park, et lille kloster eller evt tage ud af byen.

NU skal det handle lidt om mad!

Spørgsmålet er hvor mange måltider jeg får tilberedt i dette lille the-køkken, hvor der ikke er en skærekniv, og stort set intet udstyr?! Om ikke andet noterer jeg alskens inspiration ned, og kokkerer hjemme i vante omgivelser. Men derfor kan det jo godt handle om mad alligevel;-)

I morges gjorde jeg som en del af de lokale, og fandt en hyggelig lille café tæt på La Sagrada Familia. Morgenmaden bestod af en kop Illy café con leche – meget velsmagende, et glas frisk presset appelsinjuice og en mini-bolle med ost. Det finurlige var at bollen var smurt med en slags frisk tomatsauce, jeg kunne ikke alene se de fint hakkede tomatstykker, men også smage friskheden. Dét skal afgjort afprøves.

Derefter gik turen til det berømte marked La Boqueria.

Markedet ligger ved Rambla´en, og er i sandhed en sanseoplevelse. Umiddelbart er det temmelig overrendt, men føles ikke hektisk. Der tilbydes hvad som helst af friske råvarer; frugt arrangeret så smukt, at munden løber i vand, fisk af arter jeg slet ikke kender, alt indenfor kød – hele fårehoveder, tunger, indvolde og gris på alle tænkelige måder! Derudover findes der boder kun med lufttørrede skinker – indpakkede, skiveskårede og kulsorte. Her fik jeg en smagsprøve i en bod, og overvejde hvordan jeg skulle få en hel én af slagsen med hjem;-) Den smagte på ingen måde som den emballerede slags man kender hjemmefra, men havde en kødfuld konsistens og havde en perfekt balance mellem salt & sødt.

I mange af frugtboderne kunne man købe frugtjuicer, flot anrettede med en masse is og en sand farve eksplosion. Her måtte jeg smage en kiwi juice – den var så smuk grøn og havde alle de små sorte ”øjne”. Friskt og lækkert.

Til gæstebud ved den nært forestående jul, købte jeg nogle lækre chokolader. Nu må vi se om de holder så længe…

Er du et madøre, som jeg, eller er du blot nysgerrig, så slå vejen forbi La Boqueria, ikke alene pga fødevarerene, men også for at snuppe en let tapas eller blot indsnuse stemningen.

Jeg har et inderligt håb om, at der der står bag planen for det kommende marked ved Israels Plads i København, har skelet til dette marked, og det ikke ender med at blive sådan et overklasse sted udelukkende med delikatesser, som vi kender det fra det hedengangne Torvehallerne ved Østergade.

Ved frokost tide bevægede jeg mig ned af den stærkt trafikerede La Diagonal, i min søgen efter Encants Vells – et kæmpe loppemarked. Og her stødte jeg på ”Café Danese”, hvilket jeg først opdagede den hedder, efter jeg havde besluttet mig for en gang af deres pastasalat. Ikke særlig spansk, men yderst lækkert. Friskt og enkelt i smagen. Den bestod af pastaskruer, spinat, sorte oliven og tun.

– Loppemarkedet var iøvrigt en oplevelse udover det sædvanlige, aldrig har jeg set så meget skidt og ragelse samlet på ét sted! Fandt dog en adaptor så jeg kan få strøm til denne pc, det havde jeg jo ikke liiiige tænkt på;-)

Dagen sluttede jeg af i et kæmpe supermarked, sjovt nok det franske Carrefour. Også her var der en meget smuk grøntafdeling, som man kender det fra kæden i Frankrig. Og iøvrigt alt hvad hjertet begærer. I min kurv røg der bla en lille sampak af fem forskellige spanske oste, et brød og en pakke Salsicha, som sammen med et par friske stykker frugt fra La Boqueria, skal udgøre min morgenmad de næste par dage.

6 kommentarer til “Lidt om mad fra Barcelona

  1. Hold da op, hvor ser det skønt ud! Tænk at have sådan en marked at gå ned og handle ved, det ville være som at komme i himlen – jeg ville elske det 🙂

    Din morgenmad ser – og lyder – lækker. Sjov detalje med bollen, men ikke sikkert resultatet bliver så godt med de tomater der kan købes i DK…

    Mange hilsner
    Birthe

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s