Smagsløg på overarbejde – Food Writer Conference part 3

Det har i sandhed været en weekend fuld af indtryk – og det på alle fronter! Det være sig at lytte OG kommunikere på engelsk, filtrere lyde og synsindtryk, møde en masse nye mennesker, men isærdeleshed er min smagssans blevet udfordret, plejet og vel-stimuleret.

Jeg har ved min deltagelse i Nordic Feed Food konferencen fået set Nordisk Ministerråds fine bygning Ved Stranden indefra, har fået set Carlsbergs Museum – samt et område af bryggeriet, gæster normalt ikke får lov at se, har været på Refshaleøen til foodcamp – desværre i silende regnvejr, så de billeder jeg havde forestillet mig, jeg skulle tage, måtte jeg droppe pga mudder, smat og regn. Og så i dag den ret så kedelige kødby, og sidst fødevaremarked ved Meyer´s Deli.

På den æstetiske og synsmæssige front, må jeg sige at Carlsbergs lokaler tog sig bedst ud. Tror at Foodcampen havde trumfet hvis jeg havde oplevet den i solskinsvejr, eller i det mindste hvis det ikke havde regnet…

MAD Foodcamp:

Nu er Claus Meyer, René Redzepi og alle de andre bag campen jo ikke herrer over vejret, så på en måde er det jo en uretfærdig kritik… Men det gjorde altså en del ved mit humør og mine forventninger. Så samtidig med, at jeg prøvede at fortælle mig selv, at det var autentisk med regn, mudrede stier strøet med halm, og folk iklædt den efterhånden gængse sommermode anno 2011: gummistøvler og regntøj, så lagde det en gevaldig dæmper på lysten til at smage, snuse, samtale, netværke mv. OG der var gjort SÅ meget ud af det!

Claus Meyer fortæller om bevæggrundene for Ny Nordisk Mad og om sine visioner på madfronten.

Hvis intentionen var, at skabe en blanding af Roskilde festival for mad-entusiaster, og bringe landet ind til byen – så virkede det! Der var boder med friske krydderurter, en masse grøntsager, eddike, marinader, honning mv. Der var telte der bød på brød, mad og drikke. Der var øko-bønder, kendte kokke, avlere, mester bageren og repræsentanter fra Økologisk Landsforening og Københavns Fødevarefællesskab osv osv.

Brød i ovnen hos Meyers Bageri i Rundballen hvor bager Nikolaj Halken-Skytte fortalte om hvordan brødet bliver til.

Særligt imponeret var jeg af Urtehaven, og det kriblede i fingrene for lige at plukke kål og spiselige blomster med hjem.

Nordic Taste 2011:

Efter at have læst om Nordic Taste i Politikens MAD-sektion sidste søndag, hørt en masse om det og læst om det på Copenhagen Cooking, havde jeg egentlig ret store forventninger. På madfronten blev jeg ikke spor skuffet, og det er jo i og for sig væsentligt, eftersom det var det primære. Men i forhold til den visuelle del, var jeg slemt skuffet. Der var ikke gjort meget ud af området, eks vis stort set ingen blomster, eller anden pynt og der var overhovedet ikke nok siddepladser. Derudover var indgangspartierne decideret grimme! Politiken er en af hoved sponsorerne bag arrangementet, og over billetlugerne var samme slags “port” som bruges ved cykelløb…grimt og fantasiløst. Det bageste område af den Hvide kødby, var anlagt som børneområde, og her var umiddelbart mest hyggeligt med bål, plads til leg og aktivitet i teltene. Nu er rammerne i sig selv ikke særlig kønne – rå på den industrielle måde, men derfor synes jeg godt, at Wonderful Copenhagen som står bag arrangementet til næste år kan tænke i den del også. (Jeg bidrager gerne med idéer, og arbejdskraft!)

 

Men men, nu skal det jo ikke kun handle om omgivelser, da dette hovedsalig er en blog om mad og drikke…så derfor kommer her billeder af en del af de lækre små retter jeg fik smagt i dag:

Konceptet er at man køber et “klippekort”, hvor man har mulighed for at smage på 10 forskellige retter. Man får hver især udleveret en gaffel, som man kan give den restaurant man mener lavede det bedste bud på en nordisk ret. Jeg havde to favoritter: kryddersprængt grisebryst med løgpuré, æblevinaigrette og crumble af malt og sprøde svær – sværene var lavet af spæk, samt en citronfromage, smag af gran, lakrids og bær – det finurlige ved denne fromage var at der var tilsat pufsukker, der gjorde at det piblede når man fik fromagen i munden. Men min vinder blev det kryddersprængte grisebryst, en ret udviklet af køkkenchefen Rasmus Møller Nielsen på Restaurant SALT. Måske jeg en dag vil gøre ham kunsten efter, eftersom at opskriften var i Politikens MAD-sektion i søndags? Eller endnu bedre, besøge restauranten en dag. Min vinder-ret ser du her:

Og den bedste dessert, som dog ikke fik min gaffel (nu er citroner vel i grunden heller ikke særlig nordiske…;-):

Idéen og konceptet er god, og jeg glæder mig allerede til næste år´s udgave af tasting, håber dog på lidt mere albuerum, smukkere omgivelser og flere siddepladser. OG Wonderful Copenhagen: hvad har en nøgen kvinde med mad at gøre??

På min tur ud af Gammel Kongevej stod der en lille flok får og geder i et indelukke, hvilket mindede mig om, at også her har Hr Meyer været geshäftig og arrangeret et lille marked. Så af cyklen og lure lidt.

Egentlig tror jeg ikke at hverken får eller geder synes særlig godt om omgivelserne, eller deres indelukke, men hyggeligt så det på en aller anden tosset måde ud alligevel.

Som afslutning på konferencen fik vi udleveret en goodie-bag der udover Trine Hahnemanns kogebog “The Nordic Diet”, indholdt et par lækkerier:

 

Tak til Nordisk Ministerråd, for muligheden for at deltage i konferencen, og tak til alle andre der har været med til, at gøre min weekend rig på indtryk, smagsoplevelser, gode snakke og en masse inspiration! Og tak til Camilla Plum for lille hygge-snak!

Nu vil jeg smække stængerne op på divaneseren og bladre spændt i min nye kogebog….

4 kommentarer til “Smagsløg på overarbejde – Food Writer Conference part 3

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s