2 x knäckebröd

Det bageste er Rebecca´s knækbrød, det forreste undertegnedes.

Jeg elsker knækbrød. Det være sig de klassiske store runde svenske med hul i midten, de mere smagsfulde fra Urtekram og Irma eller de hjemmebagte slags. Til en veninde aften hos min veninde Rebecca, serverede hun en blendet grøntsagssuppe, en masse små dips i form af pesto, artiskokcreme mv, en super god måde at få et pift til smagsløgene, i forhold til suppens meget “rene” smag. Og så var det enorm hyggeligt at snacke de små knækbrøds-hapsere!

Jeg har ikke tidligere kastet mig ud i knækbrøds-bagning, og nu forstår jeg ærlig talt ikke hvorfor…det er SUPER let! Alle ingredienserne skal bare vejes og måles af, blandes i en skål, rulles ud og bages. I og med jeg er i færd med, at tømme køleskabet (se Stop spild af Mad kampagnen: “Tøm Køleskabet uge 38”), og ligger inde med en del lækre oste, og franske special pølser, ja så tænkte jeg, at et godt knækbrød ville gå godt til et mini-oste-bord for én. Derfor fik jeg opskriften af Rebecca, og den kommer her:

Rebecca´s knäckebröd – ca.2 bageplader:

 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 dl solsikkefrø
 • 1 dl havregryn
 • 2 dl vand
 • 3,5 dl hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk salt
 • 1 dl olie
Her er alle kerner og frø blandet sammen – kan næsten fornemme
hvor godt det bliver…
 • Alle ingredienserne blandes sammen i en skål, og deles i to. Rul hver dej klump ud mellem 2 stykker bagepapir. Skær ud inden bagning, da det er lettere at knække. Bages 15-18 min v.200 grader.
Næste gang jeg bager dette knækbrød, vil jeg dele dejen i tre stykker, således at det bliver endnu tyndere.
Og Rebecca har fuldstændig ret i, at man kan variere og pynte eller lade være. Da jeg så alligevel var i gang, og havde alle ingredienserne fremme, ja så besluttede jeg, at improvisere og det kom der et mere krydret og aromatisk knækbrød ud af:
Nada´s knækbrød – 2 bageplader:
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl knækkede rugkerner
 • 2 dl solsikkekerner
 • 1 1/2 dl rugmel
 • 2 dl hvedemel
 • 1 dl rapsolie
 • 1 stor ske maltsirup
 • 2 spsk flydende honning
 • 1 dl vand
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 tsk urtesalt
Lad knækbrødene køle af på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse når de er helt afkølede.
Er du også vild med knækbrød? Så se at komme i sving – det vil også
være sjovt for børnat være med til at bage deres eget knækbrød!

9 kommentarer til “2 x knäckebröd

  1. Tak!
   Har gjort mit yderste denne uge, så i aften står den på mystisk pølsefad…det har jo ikke ligefrem været grillvejr denne sommer:-( så de pølser jeg havde liggende i fryseren skulle jo bruges…

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s