Stefanos grønne hjørne – slaraffenland for en økofreak!

I mange år har Stefanos ligget på hjørnet af Julius Bloms gade og Stefansgade. Stefanos der byder på lækre mellemøstlige og sydeuropæiske retter alle med vægt på det sunde, og til en aldeles rimelig pris. Og derudover sælger lidt forskellige økologiske lækkerier. Stefanos er særlig hyggelig at besøge i sommer-halvåret, da de her har udendørs servering, ellers kan man tage maden med sig hjem.

Sådan en pakke var jeg nød til, at have med hjem –

tænker de kan pifte min müsli lidt op;-)

I vinter åbnede Stefanos så en grønthandler/delikatesse forretning et stykke længere ned af Stefansgade mod Nørrebroparken. Og det er i særdeleshed en lille lækker forretning! Ikke al grønt og frugt er økologisk, men selv en øko-freak må tilstå, at det er meget flotte varer, og at nogle af de ikke-økologiske frugter fristede….men med både frugtkurv og grøntsagsmagasinet godt fyldt op derhjemme, så lod jeg det være ved fristelsen. Denne gang. (Der var ellers de sødeste små nyhøstede baby rødbeder, og det sågar økologiske…)

Frugtpuréer – se bare en emballage…

I selve butikken er reolerne og køledisken tætpakket med marmelader, honning, krydderier, mel, surt, nøddebarer, sukker, sæber osv osv. Med andre ord: (næsten) alt hvad et øko-hjerte kan begære!

Jeg ELSKER sæber.

Dét lød for spændende til at lade stå…

Så kommer du på de kanter, slå et smut forbi!

– Og nu du er der, så er en tur ned af Jægersborggade også et mekka for mad-tosser og kaffe elskere…

Da jeg pakkede varerne ud hjemme,

kunne Rambo simpelthen ikke stå for de tørrede papaya´er!

(Måske det bare var den knitrende pose…?)

16 kommentarer til “Stefanos grønne hjørne – slaraffenland for en økofreak!

 1. Det er utroligt lækre varer…
  Sorry, det er jo Stefanos’ Delikatesser, som havde noget økorod, efter den skiftede ejer. Det var deres lækre salater, der var tvivl om. Jeg ved ikke, om det var fordi, de nye ejere ikke vidste, at de faktisk skiltede med økologiske retter, men i hvert fald måtte de betale en bøde for det. http://www.okologi.dk/nyheder-fra-oekologi-og-erhverv/2010/jun/snyd-21-10-.aspx
  Men ja, du har helt ret i, at det, der er mærket med et slags økomærke, er økologisk.

  1. Troede faktisk ikke, at retterne var økologiske…men hvis de er det nu, så skal jeg da klart have take-away derfra snart!
   Eller spise der når foråret kommer igen – elsker at sidde der og iagttage gadens liv!

   1. Jeg tvivler på, at retterne stadig er økologiske – men du bør spørge ejerne, for de er så lækre (altså ikke ejerne, men salaterne), at du næste ikke må gå glip af dem… Har skrevet to indlæg om dem, men så vidt jeg husker, er det deres broccolisalat, hummus og kikærtesalat, som er de lækreste… Eller se her: http://noerrebro.wordpress.com/?s=stefanos
    Og så må jeg da lige over til Stefanos og købe økovarer snart! Tak for reminder 😉

   2. Haha, den var god 😉
    Jeg har tidligere spist der en del, eller hentet lidt forskellige retter med derfra til, at nyde hjemme eller i det grønne. Det var i hvert fald dengang super lækkert!
    De lune retter var ikke blandt mine foretrukne, på nær deres ris, men salaterne….mums ali baba.
    Hvornår skiftede de ejer?
    Jeg har det delt med, at gå ud at spise efterhånden, da jeg virkelig sværger til økologi, men det er svært og ikke så alsidigt det man kan få, hvis altså man holder sig til økologiske restauranter og takeaway. Så jeg er nok, at finde den første lune forårsdag ved et af bordene udenfor Stefanos 🙂

    Måske vi ses i gaden?!

   3. Fed blog du har – er vild med dine mange billeder af streetart!
    Afgrænses dine indlæg af 2200? Ellers kan jeg anbefale et besøg på Bolsjefabrikken på Lærkevej – der vil være et væld af foto-muligheder.

   4. Tak 🙂 Ja, jeg prøver at holde det til Nørrebro, selv om jeg sommetider bevæger mig lidt ud i Nordvest – og efter Bolsjefabrikken lavede en kreativ, farverig demo på min gade for et par måneder siden, har jeg tænkt, at skulle derud og titte. Så jeg vil da tænke over det, hvis du anbefaler det 🙂

    Ved faktisk ikke helt, hvornår de skiftede ejer… Men det var vist før 2010 og efter 2004 😉

    For resten er jeg lige kommet hjem fra Café Ñ på Blågårdsgade, og jeg mener, at det hele er økologisk der – selv deres ketchup. Skriver et indlæg om det senere i dag eller i morgen, og så kan jeg jo lige researche lidt på det 😉

    Og ja, bestemt – vi ses i gaden!

   5. Her er nu også charmerende, på sin egen rå, industrielle, mangfoldige og grønne måde, her i NV!

    Marchen som Bolsjefabrikken gik var for, at gøre opmærksom på en indsamling for, at de kan købe bygningen – ellers ryger de på gaden. Jeg gik i øvrigt med.
    Synes afgjort du skal lade cyklen trille en tur forbi, SÅ kreative mennesker…

    Glæder mig til at læse om Café N. Der foregår i det hele taget en del på øko-fronten på indre Nørrebro, skøøøønt!

    God søndag aften til dig!

   6. Enig – NV er et dejligt sted, så det er slet ikke fordi, jeg ikke kan lide den bydel, at jeg ikke skriver om den. Det er bare for at indskrænke det lidt. Men det er jo Nørrebros bror, så… 😉

    Okay ja, jeg synes også, jeg læste lidt om marchen, efter jeg havde set den. Super hyggeligt – fler af dem tak! 🙂 Jeg har postet et billede af en mand, som cyklede med Kamals valgplakat bagpå…

    Der er jo også kommet en økocafé på Nørrebrogade sidste år, tror jeg. Sådan lige ved Dronning Louises Bro. Den ligger inde i en gård 🙂

   7. Nørrebros bror. Ja sådan kan man jo sige det;-)
    På mange måder har NV dét Nørrebro havde engang….men jeg holder nu meget af begge bydele!

    Ja, jeg kørte forbi den for nylig – dén er noteret på must visit listen!

  2. Også min 🙂

   Præcis. Håber Nørrebro forbliver trashy, vupti dupti og mangfoldig – som NV. Det er lidt som med Kreuzberg og Neukölln i Berlin. Kreuzberg er blevet mere mainstream, kunstnerne er nu draget mod Neukölln…

   1. Ihhh Berlin – ich liebe Berlin!
    Se dét vidste jeg ikke…så det er altså Neukölln jeg skal til næste gang turen går til Europas mest mangfoldige storby??

   2. Også jeg! Må dertil 1 gang om året, ellers fortsætter livet ikke sådan HELT rigtigt.
    Tja… måske. Har aldrig været der, men det er det nye, så jeg planlægger at komme der næste gang. Plejer at holde mig til Kreuzberg og Friedrichshain. Prenzlauerberg er også et dejligt sted, men nu er det blevet meget hipt og Vesterbroagtigt, og det er der, alle danskerne bor. Det er også fint nok, meeen hvis man vil have det lidt mere som Nordvest og ydre Nørrebro, så skal man nok til Neukölln og Kreuzberg

 2. Enig – et rigtigt lækkert sted… Har efterhånden været der et par gange, og sev om der har været lidt øko-problemer (er det øko eller ej?), så bliver jeg ved med at komme der. Super dejligt!

  1. Hvordan øko-eller-ej? Det der er mærket med ø-mærket, eller eu-godkendelse mærket, er jo øko.
   Er jeg i tvivl, spørger jeg, kan jeg ikke få et reelt svar, så lader jeg være med at købe det.
   – Men det er, som jeg skrev i indlægget, svært at holde sig fra ikke-øko varerne dér, da det er meget lækre varer!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s