Høstmiddag i Din Baghave´s pop up Restaurant

Den første fredag i måneden har grønthandleren, Mette Helbæk, der står bag “Din Baghave” sammen med gemalen startet en pop up restaurant. Du kan læse mere om datoer mv her: Din Baghave – Pop up Restaurant . Via Mad+Medier netværket havde Mette inviteret madskribenter med til halv pris, og vi var en lille flok damer der fandt sammen for at nyde de mange retter i går aftes.

Restauranten har til huse i Serapions Ordenens lokaler på Haveselskabetsvej på Frederiksberg – godt gemt bag Frederiksberg Allé. Selve lokalerne bringer minder om en svunden tid, sådan a´la Violets danseskole i Matador, med sildebensparket gulve, velourtapeter, gamle dækketøjs-skabe, en skønsom blanding af Panton-lamper og gulnede lysekroner fra en tid hvor lokalerne uden tvivl var røgfyldte.

Billedet her er lånt fra Din Baghaves hjemmeside. Det er i denne sal, med scene, at selve middagen foregår.

Der var sat godt ind for at modtage aftenens vel godt 70 gæster med smukt indgangsparti med vaser med bloklys i, tjenerne var i klædt sorte forklæder og høflige smil, der blev skænket boblevand som velkomstdrink og borddækningen traditionsrigt dækket med musselmalet, smukke glas og damask servietter, meget smukt og indbydende!

Samtidig med denne lidt højtidelige stemning, var det som at være til en større familiefest, og det skinnede tydeligt igennem at værtsparret, Mette Helbæk og Flemming Schiøtt Hansen, der driver denne mand-kone forretning som de selv kalder det, ønskede at indføre gæsterne i deres måde, ikke alene at tilberede mad på, men også at have gæstebud på. Jeg følte mig hjemme, godt modtaget og samtidig havde jeg en følelse af at blive forkælet, og at det var en restautionsoplevelse.

Man sidder ved langborde 12 mand ved hvert bord, og er man som vi var et mindre selskab, eller kommer to, så fungerede det fint at man dels kunne tale sammen som selskab, men at man også fik talt med andre ved bordet, og ikke mindst som til en hver større middag: skålede med hele bordet!

Og skåle var der rig mulighed for, hver ret var akkompagneret af et glas vin, i et enkelt tilfælde et glas cider. Jeg er på ingen måde vin-kyndig så jeg vil ikke rode mig ud i anmeldelser af de enkelte vine, men de fleste fungerede super godt til retterne, særligt var vi pjattede med Sant Ulderico´en, en recioto della valpolicella fra 2006. Cideren var dejlig frisk, men havde efter min smag været mere velegnet til en grillpølse en varm sommerdag.

De syv retter startede som appetizers til velkomstdrinken, og her nåede jeg at smage en grøntsagssuppe serveret i et shot-glas, samt sprøde radiser med rygeost – flot anrettet på fade med en masse rygeost, garneret med radiser og årets absolut sidste agurker.

Dernæst blev vi ført igennem 5 grøntsagsretter samt en kød ret. Konceptet var brugen af de sidste sprøde friske grøntsager for i år, sæsonens grønt eller anden høst inden vinteren sætter ind. Alle retterne var tilberedt ganske let, blancherede, smørdampede og ovnstegte. I mange af retterne var smagsoplevelsen en blanding af sødme tilført syrlighed eller noget bittert, og der var sprødhed i form af bacontern, ristede nødder eller små majroer. Alle retterne kom ind på fade, og gik bordet rundt – igen uhøjtideligt og som at være til privat middag.

Særligt hovedretten, hvis man kan kalde det dét med en 7-retters servering, var jeg vild med! Det var spidskål, de sødeste mest smagfulde gulerødder jeg nogensinde har smagt, kartofler, jordskokker, majroer og små ristede hasselnødder suppleret af en skøn hollandaise, der dog i anden omgang kom ind i en lidt for tynd udgave.

Men også kalvehjerterne – let stegt med sprød kant og bløde som smør inden i, i selskab med rødløg og aïoli var rigtig godt.

Middagen blev rundet af med pære belle-helene med parfait serveret på smuk vis i et fransk sylteglas, og endelig med kaffe, mørk chokolade samt avec i form af grappa, calvados og cognac i den nederste sal.

For en fattig pædagog som jeg, kan en pris på knap 700 kr være lidt af en udskrivning, og derfor var jeg meget glad for, at få muligheden for at få denne oplevelse til halv pris. Men selvom 700 kr er mange penge, er det på ingen måde for dyrt for en sådan oplevelse – jeg vil på det varmeste anbefale at du tager kæresten, dine forældre eller en flok venner med og lade jer få del i Mette og Flemmings begejstring over simpel madlavning, og ikke mindst grøntsagernes mange muligheder! Men skynd dig – der er rift om pladserne!

– Måske inspireret af at være tilstede i loge-lokalerne, stiftede vi i går vores egen lille madklub! Et egentlig navn har den ikke fået endnu, blandt forslagene var Søsterpligt-madklubben;-) Men én ting ligger fast, der skal være en slags tema over middagene, og Kristine, der står bag Kristines Komfur lægger ud med julemiddag for de madglade damer. Dét ser jeg frem til!

4 kommentarer til “Høstmiddag i Din Baghave´s pop up Restaurant

  1. HVA? Synes du virkelig?
   Ihhh jeg drømmer sådan om et spejlrefleks kamera!
   Jeg har et digitalkamera fra Canon, 12,1 megapixels.

   Takker.
   Jeg redigerer i iPhoto – det hjælper lidt på sagen;-)

   Har læst dit blogindlæg – de var en dejlig dejlig middag!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s