Oksefilet all´aceto balsamico e salsa verde caldo

Oksefilet all´aceto balsamico e salsa verde caldo

– her med en bagt kartoffel, scusa…

Fredag aften, ugen har været lang og middagsmaden må gerne være let at tilberede. Men det må også gerne være lækker weekend mad. Derfor er en god bøf et oplagt valg – jeg læste faktisk engang, at fredag er den dag der ryger flest bøffer i indkøbskurven og over disken hos slagteren. Således endte en 200 grams bøf af krogmodnet oksefilet på min middagstallerken denne fredag aften.

kurset med mad fra Emilia-Romagna egnen introducerede Andrea Casciotta mig for en stege/tilberedningsteknik til en god bøf. Metoden er simpel: det man gør er at man vender kødet i mel, steger det i smør, krydrer det med salt og peber, for derpå at hælde balsamico i panden til det damper af. Man skal være obs på at det ikke skal stege for længe, da bøffen ikke skal skamsteges. Når kødet er færdigstegt stænkes det med et par dråber balsamico og serveres sammen med saften fra panden samt med en salsa verde calda.

Andrea Casciotta havde til formålet købt en flaske Aceto Balsamico Tradizionale di Modena 12 års (vistnok), som havde kostet 600-700 kr. Og gu smagte, og duftede den fantastisk, men jeg mener mindre kan gøre det. Men brug ikke den billigste slags, for smagen er temmelig afgørende. En halvdyr god balsamico er kraftig i smagen og dermed drøj i brug, så det kan godt betale sig at ofre lidt ekstra på den.

I Italien serveres et sådan stykke kød traditionelt ikke med tilbehør, og altså i Emilia-Romagna egnen bla sammen med en salsa verde calda – som er en grøn salsa serveret varm. Kombinationen af den lettere karamelliserede bøf, syren fra balsamicoen sammen med friskheden fra persille og hvidløg er helt sublim. Du får Andreas opskrift på salsa verde calda her:

Salsa verda calda:

 • 100 gram persille
 • 50 gram smør
 • 1 tsk tomatpure
 • 2 fed hvidløg
 • nogle dråber balsamico
 • salt, peber og sukker
 1. Skyl og hak persillen sammen med hvidløg. 
 2. Steg det i smør i en lille gryde.
 3. Hæld tomatpure og en lille smule vand i.
 4. Smag til med salt og peber.
 5. Når vandet er fordampet. tilsættes en knivspids sukker og noge dråber balsamico. 
 6. Serveres varm, til eller på kødet. 
Nyd med et godt glas vin til – salute herfra i et glas Valpolicella!

4 kommentarer til “Oksefilet all´aceto balsamico e salsa verde caldo

  1. Det smager også virkelig “Ohlala” godt!
   Du kan jo gøre som kändiserne i Hollywood og spise kød til morgenmad 🙂
   Eller bare huske tricket næste gang du steger en god kvalitetsbøf.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s