Ølsmagning i Bunker Beer

“I en kælder sort som kul, aller dybest nede…” træder man ind i et iglo-formet lokale, et paradis for øl entusiaster med smag for nordisk øl! “Bunker Beer” har til huse i et beskyttelsesrum fra krigens tid, i en af de mange bunkere der opførtes i byen under krigsårene og i årene efter. Manden der står bag, Martin Hokfeld, mener netop at temperaturen og mørket nede i bunkeren er den rette for opbevaring af øl.

Der er simpelt indrettet nede i øl-hulen. I midten står en række paller, der udgør det for et bord, langs siderne paller og kasser hvor de mange øl er udstillede, en mini bar med tappehaner og et skrivebord med dertil hørende stol. Men mere skal der vel heller ikke til, da det jo er øllet man kommer for? Et toilet måske, som flere af deltagerne efterlyser ved den ølsmagning jeg har hevet min veninde med til, ville være godt. Men man skal have tisset af inden, som Martin svarer, den slags kan han desværre ikke tilbyde.

Martin afholder smagninger med forskellige temaer, og har specialiseret sig i nordisk øl. Aftenens smagning bød på fem forskellige øl, to islandske og tre norske. Udover smagninger fungerer bunkeren som detailsalg. Inden man bevæger sig derned skal man dog lige være opmærksom på åbningstiderne og at man kun kan betale kontant.

Efter Martin har budt velkommen, begynder smagningen. Han langer nytappede kander ud på bordet, som så går bordet rundt. Det giver en hyggelig stemning, og deltagerne begynder hurtigt at små pludre. Måske er det også det lille intime rum der er med til at skabe stemningen? Indimellem tales og grines der måske lige lovlig meget til Martins smag, da han et par gange har svært ved at trænge igennem.

Men nu til øllet.

Den første øl vi smager på er en pilsner fra det islandske bryggeri Ölvisholt Bruughus, som Bunker Beer er eneforhandler af i Danmark. Skjalfti hedder pilsneren, der er brygget på tre forskellige slags humle. Den er på 5 %, og har en lettere sødlig smag. En udemærket lager, men jeg har smagt bedre.

I anden udskænkning kommer der en red ale i glasset, en red ale der nærmer sig en af de bedste jeg nogensinde har smagt.Ölvisholt Bruughus har her begået en øl, der med dens smukke ravfarve, anstød af citrus og tilpasse bitterhed gør  indtryk på mine smagsløg. Mori som alen hedder, er brygget på ristet, let karamelliseret malt og er en overgæret øl.

Den tredie øl er en hvedeøl fra det norske bryggeri Haandbryggeriet, en bavarian weizen kalder de denne hvedeøl, som på grund af gæren får en frugtig sødme og en citrusagtig smag. Nu hører hvedeøl ikke til blandt mine favorit øl, og egner sig i min verden bedst til en varm sommerdag i selskab med meget lette retter. Denne her synes jeg faktisk også bliver for sød.

Nu begynder man så småt at kunne mærke procenterne, og stemningen har da også løftet sig endnu mere i bunkeren. Men der er plads til mere øl. Og da der kommer en pale ale, også fra Haandbryggeriet, i mit glas stiger forventningerne – jeg elsker pale ales. Og denne her, med sin meget aromatiske humle, kommer klart på min top ti over de bedste pale ale. Heldigvis når jeg at få to glas af denne bitre og dybe øl, inden Martin skænker den sidste øl i kanderne…

For den sidste øl, var nok mest sjov at prøve, men ikke en øl jeg vil drikke igen. Han serverede en røyk uten ild, som er en røget øl brygget på røget malt. På Haandbryggeriet´s hjemmeside skriver de om den, at “The
beer is not scary but actually very nice even for those  that arnt smoke beer fanatics….try it and you will see”, og ja, en pudsig øl, som giver en uvant smagsoplevelse, det er vist hvad jeg vil sige om den.

 

At være til ølsmagning hos Bunker Beer en hyggelig oplevelse. En oplevelse hvor de fleste vil smage noget sjældent øl. En oplevelse vi sluttede af med en gang dagens ret på Svane Pub der ligger lige i starten af Strandvejen. For det var en del af den pakke jeg havde købt på downtown til en temmelig rimelig pris, smagning og middag for to til 199 kr. Dagens ret, denne tirsdag aften, var forloren hare. En ret jeg ikke har smagt siden barnsben, og nok heller ikke kommer til at spise lige foreløbig. Ikke at der var noget galt maden, farsbrød på denne usexede måde passer bare ikke lige mine smagsløg. Der var godt med garniture i form af agurkesalat, ribsgele og waldorfsalat til, og portionerne var rigelig store.

Under middagen sad vi ved et lang bord med en del andre fra smagningen, og det blev et meget muntert og hyggeligt selskab. Så hele arrangementet kan også være en måde at møde nye mennesker at kende på. Man kan, hvis man hellere vil sidde alene, bestille bord selv.

Skal jeg spise på Svane Pub en anden gang, så vælger jeg nok en onsdag hvor de har stegt flæsk på menuen. Og jeg kommer nok igen, for ikke alene serverer de mad, men har også et stort udbud af special øl, da de samarbejder med Bunker Beer. Så min veninde og jeg delte en flaske nattens dronning som er en af Per Kølsters øl. Hans øl havde jeg faktisk aldrig smagt, og desværre skuffede den. Den var simpelthen for kedelig. Men er du på de kanter, så slå et smut forbi Svane Pub og nyd en øl – hvis du altså kan bestlutte dig for hvilken det skal være.

 

2 kommentarer til “Ølsmagning i Bunker Beer

  1. Hej Martin.

   Velbekomme!
   Det var et fint arrangement; dejligt at få smagt nogle nye øl, og i så anderledes rammer 🙂

   Tak for din “like” af LaCucinaNada på facebook.
   Du skal være yderst velkommen til at linke til indlægget på bunkerbeer.dk…

   Mvh LaCucinaNada aka ølentusiast 😉

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s