Inges drømmekage

 

Inges Drømmekage/LaCucinaNada

I min søgen efter en opskrift i gemmerne, stødte jeg på en gammel opskrift på drømmekage. Opskriften har fulgt mig i mange år, og jeg har bagt den til snart hundredevis af børn, deres forældre og kolleger til diverse arrangementer – altid til stor glæde. Opskriften er let at gå til, så let at jeg har ladet klubbørn og større fritidshjemsbørn bage den selv. Flere gange har jeg brugt selve grunddejen til andre kager, eks vis chokoladekage, banankage, citrus/birkeskage mv. Jeg kender ikke opskriftens oprindelse, da jeg kun kender den som en opskrift min tidligere kollega, Inge, altid brugte – derfor: Inges drømmekage!

Opskrift til en hel bradepande:

 • 600 g hvedemel
 • 100 g smør
 • 600 g sukker
 • 6 æg
 • 6 tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillesukker
 • 4 dl mælk

Topping:

 • 250 g smør
 • 200 g kokosmel
 • 500 g brun farin
 • 1 dl mælk

OBS: lav evt en dobbelt portion, eller 1 1/2 gang af mængden, hvis du gerne vil have rigtig meget af den lækre snaskede topping.

 1. Æg og sukker piskes til en tyk masse.
 2. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og blandes i.
 3. Mælk og fedtsstof varmes op til det smelter sammen, og vendes forsigtigt i dejen.
 4. Dejen hældes i en smurt bradepande, og bages på midterste rille i ovnen, ved 200 grader i ca.20-25 min.
 5. Fyldet smeltes sammen i en kasserolle, og når kagen er bagt fordeles det ovenpå. Kagen stilles i ovnen igen og bager færdigt ved 225 grader i ca.5 min.
Du kan sagtens halvere mængden, således passer det til en springform.

17 kommentarer til “Inges drømmekage

 1. Fantastisk kage! 🙂 Jeg lavede den om til en snasket chokodrøm: For det første lavede jeg kun halv portion af dejen, og almindelig mængde snask. Derudover tilførte jeg 1 dl. kakao til dejen, og desuden 1 dl. kakao til snasket, hvor jeg også skiftede mælken ud med espresso. Og du har ret, den holder sig saftig meget længe 🙂

  1. Uha det lyder edder lækkert m espresso! Brugte du samme mængde som mælken?

   Glæder mig at du synes om den – grunden til jeg har angivet mængden til en hel bradepande, er at jeg synes det er svært at finde. Og med den her, passer mængden perfekt.

   Skønt at du har ladet dig inspirere! Har jævnligt lavet den m cacao, særligt med børn.

   1. Det lyder godt nok også lækkert! Det vil jeg også prøve. Så bliver det en gennemført kaffe-kage 🙂 Jeg brugte en lille smule mere espresso end mælk, fordi jeg også kom en dl. kakaopulver i. Det smager drøngodt, jeg har faktisk bagt den kage omtrent en gang om ugen de sidste 5-6 uger, siden jeg faldt over opskriften. Det er ubetinget den bedste kage jeg har smagt! 🙂

   2. Må jeg lave en Susans-chokodrømmekage udgave som indlæg, Susan? Det lyder som en opskrift, eller et par tip, der bare MÅ deles!

    Har du set den blommekage jeg har lagt opskrift på i dag? Noget ganske andet, men en virkelig lækker kage også.

 2. Det var til en fødselsdag, og kagen var en stor succes! Tak. Jeg var nu også nødt til at komme med en god kage, da jeg er par dage inden havde afleveret en drømmekage bagt uden bagepulver i klassen Det var nu ikke min gamle opskrifts skyld 🙂

 3. Det er altså bare vildt “ondt” at lægge sådan en lækker kage på bloggen, netop i den her uge hvor jeg har lovet mig selv IKKE at hverken bage eller spise kage.
  Men lækker ser den nu ud 🙂

 4. Skønt, skal netop bage drømmekage til 12 seksårige piger. Min egen opskrift er ok uden at være helt i top. Nu sadler jeg om, og prøver nye mål og metoder. Tak!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s