Araber-Rabarber

“Jeg sagde Araber-Komplot! –

Undskyld, jeg troede de sagde Rabarber-kompot!”

Citat:  Storm P.

I en del år, boede jeg i det kvarter på indre nørrebro der i folkemunde, siden slutningen af 1800-tallet er blevet kaldt rabarberkvarteret. Det kaldte man kvarteret, fordi der rundt om den hedengangne Blågård, boede en masse gartnere der dyrkede grøntsager mv, og i særdeleshed rabarber. Sidenhen blev kvarteret udbygget med boliger i massevis, og det var et ekstremt fattigt kvarter. Men langs med Ladegårdsåen, i dag den overdækkede Åboulevard, trivedes den ukuelige rabarber i særlig grad, og det blev derfor en yndet spise. Måske også derfor den i en årrække blev betragtet som fattigmandsspise, og mildest talt var en upopulær spise.

Og hvad har så den beretning tilfælles med Storm P citatet? Jo såmænd den, at i mit barndomshjem blev udtrykket “Rabarber-Unge” brugt som et kærligt skældsord – i min mors mund udfra hendes forståelse om netop rabarberen som værende en lidet staude koblet med at jeg jo er barn af en araber. Måske derfor, jeg netop endte i det kvarter jeg holder så uendelig meget af, kvarteret som måske mindre kærligt, i nyere tid er blevet omdøbt til Araber-kvarteret?

Således var det egentlig min Bedstemor der introducerede mig for rabarberen. Mest som grød, serveret en varm sommerdag med fløde til, eller som kold suppe med tvebakker til. Selv bruger jeg mest rabarber som *kompot, og ikke som et komplot. Forleden fik jeg så lavet rigeligt og nød det i et par dage ovenpå min morgen-skyr. Det kan varmt anbefales!

Det er jo virkelig om at nyde dem nu de er i sæson, og derfor bagte jeg i torsdags en rabarberkage. Umiddelbart ikke for øje at dele den med jer her på bloggen, men den blev faktisk så god at opskriften på min svampede rabarberkage kommer her (og den kan spises hvad enten du er araber eller ej):

 • 100 gram rørsukker
 • 100 gram smeltet smør
 • 100 gram hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 4 æggeblommer 
 • 1 dl kærnemælk
 • 1 lille bundt rabarber
 • En smule fintrevet marcipan
 1. Bland smør og sukker og pisk det godt sammen.
 2. Tilsæt æggeblommer, mel og bagepulver. Rør det sammen med kærnemælken.
 3. Rengør rabarberne, og skær dem i ca.2 cm skiver.
 4. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og hæld dejen heri.
 5. Smid nu rabarberne oveni, tryk halvdelen ned i dejen. Riv marcipan udover.
 6. Bag kagen på 200 grader i ca.30-40 min, alt efter hvor svampet du kan lide den.

*Rabarber kompot tilberedes bedst i ovn – rengør blot rabarberne, skær dem i skiver og kom sukker på. Sæt dem i en 175 grader varm ovn, og tilsæt evt mere sukker undervejs – rør endelig ikke i dem, så trevler de.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s