Langtidshævet gulerodsbrød

Ihhh altså hvor er det skønt at have helt fri i en weekend som denne. Lørdag formiddag er i sandhed mit yndlings tidspunkt på ugen, også i dag står den på: “Mads & Monopolet”, kaffe på stempelkanden, lidt hjemmespa i form af  ansigtsscrub og ansigtsmaske samt nybagt brød. Men forskellen på de forgangne lørdage, ja hele weekends, er at jeg i dag ikke skal læse.

… det gør det bare rigtig meget dejligere at have weekend! For ja, jeg har afsluttet første modul på Diplom i Ledelse, og det har virkelig været svært at finde balancen mellem job, studie og fritid. Men nu vil jeg nyde at jeg har fri, når jeg har fri. Og det har jeg frem til sidst i august. Så for en tid vil jeg omdøbe weekends til free-kends, (ikke at forveksle med freak … ) og boltre mig i køkkenet, til diverse madevents og ikke mindst ved tastaturet (måske der også bliver plads til en gewesen eller to).

I går aftes rørte jeg en dej sammen, og kom på at rive gulerødder i – dem drukner jeg nærmest i for tiden, da der hver uge er en pose gulerødder med i min kasse fra Aarstiderne, og jeg slet ikke har fået spist nok af dem. Det blev så til et saftigt og sprødt gulerodsbrød – opskriften kommer her.

Gulerodsbrød:

– Jeg bruger Jim Laheys principper, tilpasser dem ifht hvilken meltype jeg anvender og improviserer ofte undervejs.

 • 350-400 gram hvedemel fra Aurion
 • 300 gram koldt vand
 • 5 gram økologisk gær
 • 2 revne økologiske gulerødder
 • 1 stor håndfuld økologiske solsikkekerner
 • 1/2 tsk groft salt

Opløs gæren i vandet. Kom salt, de revne gulerødder og solsikkekerner i. Rør nu lidt efter lidt melet i, dejen skal være sammenhængende, alt melet skal være vådt og det gør ikke noget der er lidt klumper i dejen. Dæk nu skålen med husholdningsfilm, og det dejen hæve mellem 12-18 timer – jeg ynder at røre dejen sammen i forbindelse med opvask efter aftensmaden, og bager brødet om morgenen. Brødet har nok bedst af at efterhæve, men det er jeg sjældent tålmodig nok til, og jeg synes jeg får lige det brød jeg gerne vil have uden efterhævning – så det kan du godt springe over. Det vigtigste er at du giver det den tid det skal have i ovnen, og det bages således: en støbejernsgryde stilles i en kold ovn, der tændes på 250 grader, og den skal stå der i en halv time. Derefter skrabes dejen forsigtigt over i gryden, og brødet bages nu i en halv time, stadig ved 250 grader. Skru nu ned på 225 grader, og tag låget af gryden, bag det yderligere i 15 min. Køl brødet af på en rist.

4 kommentarer til “Langtidshævet gulerodsbrød

  1. Tak:-) Det smager også godt!

   Sjovt du spørger, jeg har just siddet og ledt i dag – det ser umiddelbart ud som om det ikke længere er der …:-(
   Men tjekker lige op på det!
   Det ville dælme være ærgerligt.

   Var det godt på Bondens Marked? Jeg kom ikke så langt i dagens tekst …

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s