Kulinarisk Sydfyn

På fredag drager jeg mod det sydfynske, nærmere bestemt Stenstrup hos en veninde og hendes familie. De bor i det smukkeste hus, og har en dejlig have med egen bålplads. Og weekendens program er tætpakket! Men på den gode måde, og jeg glæder mig særligt til at pludre da vi ikke ses så ofte, efter hun rev teltpælene op og flyttede fra København til Fyn.

Weekenden kommer så sandelig også til at handle om MAD. Mad i lange baner. For Kulinarisk Sydfyn afholder nemlig fødevaremarked lørdag og søndag, et marked jeg selv besøger for første gang, men som skulle være lidt af et et tilløbsstykke. Så er du på de egne, eller mangler du inspiration til årets Skt Hans middag – for det er jo Skt Hans aften på lørdag – så læg vejen forbi Svendborg.

Og apropos Skt Hans, så skal min veninde, hendes mand, deres to børn og jeg, fejre det netop i deres have. Hvad vi skal spise, ja det finder vi ud af i løbet af dagen – naturligvis skriver jeg et indlæg om dette.

Fredag aften har jeg sat Klidmoster i stævne til en god middag et sted i Svendborg. Klidmoster er inviteret med for, at blogge om markedet. Jeg glæder mig til at se hende igen, og morer mig ved at vi mødes på halvvejen mellem Århus og København. Mon ikke også snakken her kommer til at handle en del om MAD? 🙂

På fødevaremarkedet – kunne de ikke finde et lidt mere mundret ord? – ser jeg særligt frem til at besøge disse stande:

Eskærhus, der gør det i økologisk tørrede bær, havtorn bla.

Grecofarms, godt nok ikke danske produkter, men økologiske olier, oliven mv fra Grækenland (Og mon ikke netop grækerne kan trænge til at vi køber græske varer i langt højere grad?)

Højbyhus, som til dagligt har til huse i Odense. Håber de har nogle økologiske kyllinger med fra Sødam slagteri og noget af deres lækre bagværk …

Eskelund Bival, og forhåbentlig kunne købe mig et glas af den her:

Jeg må så afgjort også slå en sludder af med folkene bag Økovin, og måske købe mig en flaske eller to. Måske jeg faktisk kan finde mig en flaske øko-vin jeg virkelig godt kan lide, det er ikke rigtig lykkedes mig endnu.

Af chokolade, – og andre søde lækkerier er der en del stande, at finde på markedet. Flere af producenterne/forhandlerne kender jeg umiddelbart ikke, men én ting er sikkert, jeg skal forbi woodshade organics, og se hvad de har fundet på af nye lækkerier. Også Øbolcher, som jeg kun har læst om, slår jeg et smut forbi.

Øllet ser også ud til at være flot repræsenteret, og her håber jeg at Øbryg har deres “Blåbybryg” – en pale ale – med. For den har jeg nemlig ikke smagt endnu. Derudover er der flere stande med øl, spiritus og cider, som jeg må snuse – eller forhåbentlig smage – mig til.

Som sagt så glæder jeg mig meget. Svendborg er i sig selv en enorm hyggelig by, og da markedet i år er flyttet fra havnen og ind i midtbyen, så glæder jeg mig også bare til at slentre rundt i byen. Noget jeg umiddelbart undrer mig over, er det store udbud af især italienske varer, og varer fra middelhavslandende? Især når foreningen formål er flg.:

Foreningens formål er at synliggøre og markedsføre regionale råvarer, producenter og spisesteder, herunder skabe en national bevidsthed om Sydfyn som et kulinarisk område med en kvalitetsbevidst kost- og spisekultur og som et nationalt mødested for ”madfolk” i bred forstand.

Men måske er det fordi Svendborg kommune er med i slow food bevægelsen – Cittaslow? Men hvorom alting er, så lader det til at der i den grad er lagt vægt på kvalitet, og forholdsvis meget økologi, så det glæder sådan et hippie madøre som jeg mig jo over.

Se denne video, Kulinarisk Sydfyn har lavet for at promovere sig: 

– Jeg er særlig vild med Jørgen, der danser med sin ost!

Måske vi ses i Svendborg? Du kan altid sende mig et lille pip på twitter: @nadacay, og så kan det jo være vi kan mødes til kåringen ved ostefestivalen på fødevaremarkedet eller noget?!

Senest med udgangen af weekenden vil jeg skrive et indlæg, eller to, fra det kulinariske sydfyn, så læs endelig med.

9 kommentarer til “Kulinarisk Sydfyn

 1. Hej! Jeg bor lige imellem Svendborg og Stenstrup, så er lidt nysgerrig – hvilket sted vil I spise i Svendborg? (: Er altid ude på at få nye tip om gode spisesteder tæt på hvor jeg bor 😀

  Maria

  1. Hej Maria.

   Jamen du er jo lokal kendt – kan DU ikke anbefale os et sted??
   Har fået anbefalet et par stykker, og har ikke fået tjekket dem ud endnu. Skriver nok et indlæg om det efterfølgende.
   Mvh LaCucinaNada

   1. Maria, jeg fik slet ikke svaret dig forleden. Beklager 😦
    Det skriver jeg bag øret, men vi har valgt at spise på Kok Brasserie, som vi har fået anbefalet.
    Menuen lyder ret lækker, og meget sommerlig. Det ser jeg frem til.
    Du kan læse om min oplevelse i løbet af weekenden!
    Skal du til Kulinarisk Sydfyn en af dagene?

   2. Jo, det ser da desværre ud til at blive højst nødvendigt.. /:

    Vi håber på, at vejrmenneskerne tager præcis lige så meget fejl, som de plejer (;

    Maria

 2. Det er også første gang jeg skal derover – men har hørt meget rigtig godt om det. Glæder mig at besøge de forskellige udstillere og se hvad de har med af spændende ting. Vi ses på fredag – det bliver rigtig dejligt at spise middag og hygge med dig…..og snakke om MAD 😀

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s