Kulinarisk sommer

Noget af det mange af os forbinder sommeren med, er alle de gode mad-oplevelser. Både dem vi selv tilbereder i haven, i sommerhuset og i gården. Men også dem vi får serveret i det danske sommerland, eller måske i det store udland. I år skal hele min ferie foregå herhjemme i Danmark. Det læste jeg for øvrigt at rekord mange skal i år – ikke siden charterferiens komme, skal så mange danskere holde sommerferie indenfor landets grænser. Vurderingen lød, at finanskrisen dels tvinger nogle til det, men også dens mere åndelige effekt har gjort at mange søger det nære, søger tilbage og ønsker at opdage det Danmark vi ikke tidligere er gået på opdagelse i.

Og der er jo dejligt i sommer-Danmark. Vist er der det. Personligt synes jeg at sommeren skal nydes herhjemme, og udenlands rejseriet foregå i foråret og sensommeren. Men det er nok fordi jeg hovedsaligt rejser på storby ferie. Men nu skal dette indlæg ikke handle om ferier som sådan, men om MAD-oplevelser i det danske sommerland!

Skal du, som jeg, holde ferie i Danmark, er her en lille guide til nogle af alle de mad-relaterede events:

Fyn:

Kirsebærfestival  i Kerteminde 20.-22.juli.

Fynske Fristelser i Faaborg 8.-9.september.

Sjælland:

Er du en af de mange der skal på Roskilde Festival, så foregår der i år rekord mange arrangementer foodwise – tjek programmet her: Mad-events.

Bondens Marked foregår både i kødbyen i Kbh, og ved Gisselfeld henover sommeren, tjek linket for datoer.

Copenhagen Cooking, der igen i år løber af stablen i en uge sidst på sommeren.

Aarstiderne byder på landkøkken og brunch, som er uformelle fællesspisningsarrangementer henover sommeren, samt på høstmarkeder i september.

Og så byder Camilla Plum på musikarrangement, gårdsalg, spisearrangementer og café på Fuglebjerggaard.

Jylland:

Kulinarisk Vestjylland 25.-26. august

Food Festival 6.-9.september i Århus, der efterhånden har et temmelig stort program!

Torvedage på Skibbroen i Ribe, hver onsdag frem til september kl.9.00 – 15.00

Er du i sønderjylland, så slå et smut forbi Søndernæsgaard, og køb dine grøntsager, de holder åbent fra kl.10-12.00 hver dag frem til oktober.

I hele landet er der Restaurant Day d.19.august – her kan du indtage din mad mange spøjse steder, eller måske selv byde ind og afholde restaurant for én dag?

Hvis du vil holde dig ajour med hvilke fødevaremarkeder, og arrangementer der afholdes, kan du “synes godt om” Fødevaremarkeder og -arrangementer i Danmark på facebook. Der foregår i det hele taget rigtig mange mad-relaterede begivenheder, også i de mindre lokalsamfund, så spørg i turistbureauet eller de lokale når du når frem.

Er der et arrangement, et gårdsalg eller et madevent du synes jeg mangler på listen, er du meget velkommen til at skrive en kommentar!

God MAD-sommer derude!

7 kommentarer til “Kulinarisk sommer

 1. Fremragende idé at dele det, for ja man bruger ofte selv en del tid på at finde og lave lister 🙂
  Løb ind i en masse praktiske problemer med håndværkere og lejlighed, så havde lige et par mdr., hvor der var noget at se til fra morgen til nat. Både min kæreste og jeg måtte udskyde hele vores tilværelse lidt 😉 Derfor ingen sommerferie i år. Ih gad godt, det var mig, der først skulle til december. Hvad læser du?
  Fortsat god madsommer!

  1. Tak i lige måde! For lidt mad-sommer får du vel, selvom du ikke har fri?!
   – Lyder ærlig talt træls ikke at have ferie:-(

   Og ja, jeg manglede selv overblik, og havde brug for at planlægge lidt. Når dog ikke nær halvdelen af det – der foregår immervæk meget henover sommeren!
   Dejligt hvis den kan bruges!

   Jeg læser en diplom i ledelse på UCC. Er pædagog, og ansat som souschef.

   Hvad er det du læser?

   1. Ahr, selvom jeg ikke har ferie, så kører jeg lidt på lavt blus. Det er jo ikke til at sige nej til hygge og sommerhalløj, når nu andre har fri 🙂 Og der er altid plads til masser af mad!
    Puha, det lyder lidt hårdt med både arbejde og læsning. Jeg læser jura; det er jævnt kedeligt 😀

   2. Vil det sige du arbejder ved siden at studiet? Eller bruger du sommeren til at få læst op?
    Og nej, det er i hvert fald svært at sige nej – man synes jo også man vil have lidt ud af sommeren.
    Du må nyde det, Mette! Også al maden 🙂

    Det har krævet en del tilvænning, jeg har noget svært ved at måtte give så meget afkald på det sociale i weekenderne, men det er jo samtidig også gerne noget jeg vil. Er noget bekymret for om denne lange sommer-pause, gør at jeg får svært ved at komme i gang igen …
    Jura. Suk. Jeg beundrer dig for at vælge lige det studie. Kan næsten ikke komme på noget mere kedeligt.

    Nyd sommeren, og vistnok, de par dage der kommer med godt vejr nu 🙂

   3. Både og, tager eksamen i august og har også arbejde. Det er SÅ svært at sige nej, det er jeg altid dårlig til. Og svært at komme i gang efter ferier og pauser 🙂
    Men det er fint nok med fornøjelsesting også. Det er vigtigt, synes jeg. Rigtig god sommer til dig også 🙂

 2. Hej Nada
  Sikke dejligt med sådan en guide! Jeg har det ligesom dig; jeg kan godt lide at holde sommer i Danmark og så først rejse til aug./sept. I år er det dog eksamen m.m., der holder mig hjemme, men mon ikke der bliver nogle (ekstra mange) mad-relaterede overspringshandlinger 🙂

  1. Hej Mette.
   Det er jeg glad for at du synes – det kom sig af, at jeg selv manglede overblik over hvad der er af muligheder.
   OG er ved at researche på hvad jeg skal opleve af mad-relaterede sager på Falster i den uge jeg skal i sommerhus dér.
   Eksamen er vel for pokker overstået på denne side af sommeren, eller?? Håber det går dig godt!
   – Selv priser jeg mig lykkelig over at jeg ikke skal til eksamen før december igen.
   Nu skal min mad-sommer bare nydes 😉
   LaCucinaNada

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s