Jordbærgrød

 

Hvad er der blevet af frugtgrøden? Jeg husker den blev serveret efter middagen i sommermånederne, sågar når vi havde gæster. Det være sig jordbærgrød, rødgrød og andre alliance-grødtyper. Men det var i mit barndomshjem ikke den hjemmelavede slags, nej det var den slags købt i en papæske med en skummel folie pose indeni. Og mine barndoms-smagsløg synes vældig godt om det, det indrømmer jeg blankt.  Udover æblegrød, har jeg kun spist frugtgrød et par gange i mit voksenliv. Og hvor er det i grunden en skam. Det smager jo helt vidunderligt af sol, sommer og barndom !

Min jordbærgrød er kogt med hele bær, og ikke på saften som mormor vist nok gjorde det. Må der ikke være hele bær i, så kan du blende den med stavblenderen.

Du laver jordbærgrød sådan her:

-2-3 pers.-

0,5 kg jordbær
Ca. 75 g sukker (afhænger af bærrenes sødme)
0,5 dl vand
1 spsk. kartoffelmel

Tilbehør
Piskefløde

Skyl og nip jordbærrene.

Kom dem i en gryde sammen med vand, og kog dem møre i 5 min.

Tilsæt sukker og giv grøden et opkog, lad simre et par minutter til sukkeret er opløst.

Rør jævningen og piske den i grøden, kog den yderligere 1 min.

Køl grøden, hæld sukker over så den ikke trækker skind.

Server med iskold piskefløde til.

 

En kommentar til “Jordbærgrød

  1. Pingback: Stikkelsbærgrød

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s