Jordbærsirup

På en måde har jeg følt mig underernæret på jordbær-fronten. Har kun fået smagt et par stykker, indtil nu, og desværre der i bland et par ikke-økologiske ganske vandede nogle af slagsen. Det skulle der rodes bod på!

Derfor bestilte jeg 2 kg jordbær hos Aarstiderne – nogle udelukkende til at nyde som de er, og ellers til at sylte og koge til alskens lækkerier. På den måde får jeg sommer på glas, også når jordbær sæsonen er ovre igen.

Inspireret af min tidligere kollega, Ulf, besluttede jeg at nogle af dem skulle koges til en sirup – en sirup jeg tænker at bruge til desserter, henover pandekager og is. Jeg har ikke tidligere gjort det så meget i sirup, men må sige at den hjemmelavede slags er helt og aldeles fortræffelig. Så skulle du komme i besiddelse af 1 kg jordbær, der gerne må være lidt smattede i det, så kog dig en sirup og få en flaske sommer du kan nyde en ruskende efterårsdag (hvis den altså kan holde så længe).

Du skal bruge flg.:

 • 1 kg jordbær
 • 700 gram rørsukker
 • 2 vanillestænger – jeg brugte gourmet Madagascan (det kan betale sig at bruge nogle gode vanillestænger, da smagen af vanille trænger godt igennem)
 • 1 flaske på 0,75 l., rengjort og skyllet med kogt vand
 • Atamon til at skylle flasken med
 • Evt citronsaft
 1. Nip bærrene, og skyl dem godt. Lad dem dryppe af.
 2. Kom bær og sukker i en tykbundet gryde og kog ved svag varme til saften er kogt helt ud af bærrene.
 3. Si bærrene fra i et klæde.
 4. Kog saften yderligere ind, smag til og tilsæt evt mere sukker, eller en smule citronsaft.
 5. Siruppen skal tykne, og når den har gjort det hældes den på den rengjorte flaske.
Saften kan også hældes på flere små flasker, og evt foræres væk. Stil den mørkt.
Jeg vil holde øje med små patent flasker henover sommeren, og da afgjort koge sirup på flere bær, nødder og frugter. Mums det er godt!
Et par dage efter jeg havde kogt denne sirup, blev jeg så nysgerrig på om den kunne bruges til, at lave mig et glas rød sodavand. Det kunne den snildt – den blandes blot efter smag med danskvand og isterninger. Novra det var godt.

2 kommentarer til “Jordbærsirup

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s