Brombærsuppe – RestaurantDay

I søndags legede jeg restauratør for én dag – eller måske snarere hippie for en stund – for der afholdt jeg i samarbejde med Bolsjefabrikken Suppekøkken i anledningen af RestaurantDay. Vi var i skarp konkurrence med vejret, de mange andre opfindsomme restauranter-for-en-dag og sikkert også tømmermænd efter Copenhagen Pride og andre festligheder. Og lidt vel modigt, valgte jeg at kaste mig ud i to opskrifter jeg aldrig har lavet før, nemlig: Brændenældesuppe og Sødsuppe/Brombærsuppe.

Blandt gæsterne var både kendinge af Bolsjefabrikken, en god håndfuld af mine venner, men også folk jeg ikke før har mødt. Nogle så det som en mulighed for at få set stedet, og alle lod til at hygge sig gevaldigt.

Brændenældesuppen har jeg ikke meget at skrive om. Jeg kunne simpelthen ikke lide den. Teksturen var mystisk, og smagen af græs kombineret med hø, kunne slet ikke finde en plads i mit smagsregister. Men det er så ikke grunden til at opskriften ikke kommer her på bloggen – for hovedparten af vores besøgende synes faktisk rigtig godt om den! Nej, årsagen er slet og ret, at jeg afveg minimalt fra opskriften og derfor ikke vil krediteres for den. Opskriften jeg fulgte, kan du finde i “Naturens Spisekammer”, en utrolig lækker kogebog med opskrifter ud fra naturens vilde vækster, af Anette Eckmann.

Bogen vil jeg anbefale på det varmeste! Der er ikke alene opskrifter, men også forklaring på hvor man finde de forskellige bær, blade, urter mv, hvordan man tilbereder dem, små pudsige anekdoter samt nogle helt vidunderlige fotos. Så har du adgang til ikke-trafikerede områder, vandrer en tur i skoven eller på stranden, eller blot er nysgerrig på hvad der egentlig kan spises derude i naturen, så køb den fine bog.

Et par af Bolsje-folkene var så søde og ihærdige, at de et par dage før tog på brændenælde- og brombær rov hvor de fik plukket i rigelige mængder.

Egentlig var det tanken at lave en gammeldags sødsuppe, men da jeg fik nærlæst forskellige opskrifter, gik det op for mig at den skulle laves umiddelbart inden servering, og da høsten af brombær blev langt større end jeg havde forventet, ja så blev det til brombærsuppe i stedet. Meningerne var lidt delte – nogle mente den var sød, andre at den sad lige i skabet og dagens første gæster, et sødt par, mente ligefrem at den kunne jeg være ovenud stolt af. Selv synes jeg den var afsindig lækker, og har da i sinde at eksperimentere noget mere med bær-suppe og tilbehør til fremover.

Du får min opskrift her:

Brombærsuppe – ca.4 portioner:

 • 200 g brombær
 • 150 g rørsukker (smag på brombærrene, og tilsæt evt mere sukker, alt efter hvor sure de er)
 • Ca.4 dl vand
 • Saften af 1/2 citron
 • 1/2 vanillestang
 • 1 kanelstang
 • En lille håndfuld kardemommekapsler
 • En strøgen spsk kartoffelmel
 • 1 the-si (de lange engangs er velegnede)
 1. Bland brombær med rørsukker i en tykbundet gryde. Lad det trække til sukkeret opløses, og ryst gryden undervejs.
 2. Kom den halve vanillestang samt citronsaften ved.
 3. Tilsæt vandet.
 4. Kom kanelstang og kardemommekapsler i sien, bind knude på og sænk den ned i blandingen.
 5. Giv nu suppen et let opkog, rør kartoffelmelet ud med en smule vand, og jævn suppen. Pisk det godt ud.
 6. Skum den evt og lad krydderierne trække i suppen til den er kold.

Tilbehør:

 • Friske mynteblade
 • Spiselige blomster, evt tørrede blå kornblomster (Solhjulet)
 • Sprøde flager, gryn, kerner mv. Se opskrift på Granola – udelad dog tørret frugt.

Eller server med en klat flødeskum samt spåner af hvid chokolade.

Hvis du vil se flere billeder fra dagen, så se her eller på facebook.

Et stort tak til alle jer der kom, og gjorde dagen til noget særligt – måske vi ses til november?

7 kommentarer til “Brombærsuppe – RestaurantDay

 1. Det lyder dælme lækkert. Jeg har en hel bøtte frosne, fra sidste års høst, som jeg var så heldig at få fra min praktikvejleders have 🙂 Så den opskrift skal afprøves, men sparer dog lidt på sukkeret, for jeg er ej en sukkergris 😉

  1. Det kan du også sagtens – du kan evt søde den med andet.

   Lækkert sådan at få brombær foræret! Jeg vil ud og plukke én af dagene – må have lidt at mindes sommeren på til de mørke vintermåneder.

  1. Osse jeg! Dét bedste bær. Man kan snildt lave nogle frække serveringer 😉

   – Så, pudsigt nok, at du også har brombær på ‘programmet’. Lyder som lige noget for mig.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s