Gulerødder en masse, what to do? Hjælp mig, og vind kogebog!

Mine grøntsags-skuffer er det rene Kong Gulerod. Jeg er ved at drukne i gulerødder! Ikke i bogstavelig forstand, men jeg har virkelig mange og kan ikke nå at spise dem alle i rå tilstand. Derfor, kære læser, beder jeg om din hjælp!

Kom med et forslag i kommentarfeltet, til hvad jeg skal stille op med nogle af alle mine gulerødder – det kan være i form af tilbehør, i en hovedret, i en salat, bagt, syltede. Det kan være i en nordisk udgave, eller fra det mere eksotiske køkken. Dit valg, blot der indgår gulerødder! Du behøver ikke skrive en decideret opskrift, men hvis det kræver en særlig tilberedningsmetode så bedes du skrive den. Skriv dit forslag senest d.5.10.12 kl.16.00. Det bedste bud bliver præmieret med et eksemplar af Ny Nordisk Hverdagsmad, en fin lille kogebog med opskrifter der er til at forstå. Husk at skriv din mail adresse, så jeg kan kontakte vinderen!

50 kommentarer til “Gulerødder en masse, what to do? Hjælp mig, og vind kogebog!

 1. Jeg kom forbi din side af andre årsager og regner med at du har fået has på done gulerødder. Men jeg kan anbefale Gulerødder Vichy, cremer grøntsagsuppe eller blot gulerodssuppe.

 2. For flere år siden købte jeg i USA nogle smukt indbundne bøger – to af dem skal indeholde alle de opskrifter, mine børn har elsket fra små af og stadig beder mig lave, så de selv kan fortsætte den dag, jeg ikke står i køkkenet mere. Det kunne være, at flere skulle gøre det.

  1. Så fin en idé, Elsebeth!
   – Det minder mig om at min kusine har alle min bedstemors efterladte opskrifter, som vi skal have taget os sammen til at gennemgå.

 3. Nu vil jeg bare ikke have flere kogebøger!!! Ja, jeg tilsætter citron. Før i tiden lavede jeg også en helt vidunderlig tomatmarmelade, men jeg kan sørme ikke huske opskriften mere, desværre; den er gået i glemmebogen, og den kan der være meget i!

 4. “Hønsefødder og gulerødder, og halsen af en svane” ..”.Svitses i en suppegryde, det smager næsten som hane.” Sorry, kunne ikke dy mig med et humoristisk bidrag 😉

 5. En fransk gulerodssuppe med Timian, som jo kan fryses og gemmes på den måde, den klassiske gulerodskage kan også fryses (uden frosting) og den elsker jeg også. Så er der en spaghettiopskrift, jeg elsker, og det er en enten hjemmegjort eller færdig mornaysauce, med tynde stave af gulerødder og papirtynde skiver af porrer der kommes i lige til sidst, smagt til med sennep. Det lyder ikke af noget særligt, men jeg lover dig, det smager!

  1. Det ved jeg nu ikke, Deborah, jeg synes det lyder som en gulerod der bliver forkælet med indtil flere gode smags-match.
   Oftest synes jeg, det er det enkle der fungerer bedst. Mange tak for dine forslag!

 6. Jeg har lige været i samme situation. Det meste mad jeg har lavet på det sidste, har der også indgået gulerødder på en eller anden måde.
  Jeg ved ikke hvad der fik mig til at købe 3 kg gulerødder.
  Vi har både fået Coleslaw (med lidt kinesisk inspiration), Glaserede gulerødder sammen med perleløg, græskarsuppe – med gulerødder, dampede til medister og bagt i ovnen sammen med pastinakker, timian og honning. Endeligt kom jeg igennem posen igår uden de faldt for aldersgrænsen. Idag har jeg købt en ny pose 🙂
  De skal bruges til en bolognese som erstatningen for pastaen, tyndt skåret sammen med courgetter – slemt inspireret af denne opskrift (http://www.valdemarsro.dk/zucchini-bolognese/ ). Jeg fandt en fin pose øko-gulerødder i alverdens farver hos brugsen. Regner også med at lave en lille garniture ala Brdr. Price – http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Program_2_-_Koedfri_dag/Guleroedder_a_la_creme.htm – Sammen med en eller anden slags kød.

  Ja, kort og godt. Det ville jeg bruge dem til 🙂

  Thomas

  1. Wauw med forslag, Thomas! Mange tak for alle dem 🙂

   Jeg får (næsten) hver uge en kasse fra Aarstiderne og nu er det den årstid hvor der med garanti er en pose med hver gang. Jeg ELSKER gulerødder, men gik lidt død på dem. Og trængte til inspiration, og det må jeg sige I har givet mig!
   – Er jo lige før jeg skal lave et tema: Kong Gulerod.

   La Cucina Nada

 7. Jeg er ikke helt så god til det det med fancy madlavning. Sååå en omgang gulerodsbrud går man aldrig helt galt i byen med. Alle elsker jo hjemmebag 😉

  1. Jamen hvem siger da også at det skal være det, Tine?
   Er HELT enig med dig – de fungerer hver gang. Elsker at gulerødderne er med til at give bollerne fugt.

   Måske jeg skulle røre sådan en dej sammen, og tage frisk bagte brud med til studiegruppen i morgen? 😉

   Tak for dit forslag!

 8. Ups glemte at man først svitser en del hvidløg i rapsolien og så kommer gulerødder i stave, timian, salt og peber på stegepanden og lad det stå på svag varme og steger. Vendes rundt en gang i mellem. Færdig når der er stadigvæk er bid i.

 9. Skær gulerødder ud i stave og steg dem meget stille og roligt i lidt rapsolie sammen med timian, salt og peber til de er er med bid i.. Serveres til alt alm. mad.

  Riv gulerødder og kom dem op i et ildfast fad pres en masse hvidløg over tilsæt en lille smule piskeføde samt salt og hvid peber. Sættes i ovnen på ca. 200 grader ca 45 min. Røres rundt undervejs og evt tilsætte ekster fløde.

  Lækker til alt kød.

 10. En asiatisk inspireret gulerodssuppe med masser af ingefær, galangal og citrongræs?
  Eller måske en juice med ingefær og æble? Uh eller kunne vi friste med opskriften på en gulerods/havtorn curd, der er fantastisk på brød, i kager eller bare over yoghurt?

  1. Cocina Fragrante, sikke med idéer!

   Juicen kræver nok et aggregat der ikke forefindes i Cucina Nada, desværre:-(

   Må vist hellere bikse noget suppe the asian-way sammen en af dagene, med alle de bud på suppe.

   Tak fordi du er med på denne lille gulerodsleg:-)

 11. Du skal da selvfølgelig lave “brændt” gulerodspuré – som sagtens kan fryses ned 🙂

  Smid en stoooor og god klat rigtig gult smør i en varm gryde. Når smørret har bruset af tilsætter du rødder skåret i mindre stykker. De skal svitses til smørret blir brunt, næsten sort. Tag gryden af varmen og lad det afkøle lidt. Tilsæt kogt lunt vand. Lad det simre til rødderne er møre. Blend til fin puré og smag til med god salt og lidt friskkværnet peber. Vil du ha lidt mere smag så tilsæt de krydderurter du nu kan li. Timian og salvie syns jeg selv er gode. Et par fed hvidløg, kogt med, er heller ikke tosset.

  Puréen kan serveres til stort set alt. Og som smørelse i en god sandwich.

  God fornøjelse, Nada 🙂

  Mange hilsner
  Maj

 12. 500 g gulerødder
  5 cm revet ingefær
  Smør
  En halv til hel dl appelsinsaft
  En halv til hel dl hønsenebouillon
  Finthakket forårsløg.

  Gulerødder i skiver. Smelt smør. Ingefær og gulerødder i smør. Stege lidt.
  Appelsinsaft og bouillon over. Koge 15-20 min. Hakkede forårsløg i.
  Pisk til sidst lidt mere smør i.

  Godt til fisk

 13. Hmmm – mange gulerødder er ikke noget problem, når man har mange køer – de elsker dem og får 20 kilo ad gangen som lørdagsslik. Men ellers – gulerodsbrud: http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/2636/Fedtfattige-opskrifter/Gulerodsbrud – super lækre og et hit i B&B’en, eller gulerodsmarmelade med udblødte, tørrede abrikoser, eller gulerodssuppe med chili, ingefær og spidskommen (brug et par kartofler til at jævne den med). Du kan også bage dem som ‘hasselbach-gulerødder’, dryppe med citron, smøre dem med lidt honning og drysse chiliflager og lidt groft salt over. Der er absolut ingen grund til at græde over mange gulerødder 🙂 Mange lørdagshilsener, Karen

  1. Jamen Karen, jeg græder ikke spor – elsker gulerødder! Både rå, ligesom køerne, men også tilberedt.
   Nu var jeg bare brændt inde med temmelig mange, og så mange at jeg godt kan gå hen og blive lidt træt af at gnaske som en anden kanin 😉

   Det er SÅ dejligt med alle jeres forslag! Måske det også kan inspirere andre? Og sikke nogle gode forslag du kommer med, mange tak skal du have.

   – Jeg snupper lige én enkelt, som lørdagsslik, imens jeg venter på at maden bliver færdig 🙂

 14. I en portion puttede jeg også appelsinskal og en meget lille smule kanel i. Og en anden portion var “bare” gulerod. Begge smagte super lækkert!

  1. Snysk?! Det har jeg da godt nok aldrig hørt før, og det endda med en oldemor der boede i Skærbæk.
   Kunne godt tænkes at der skulle sådan en gang stuvning til, til noget af den lækre øko-flæsk jeg har liggende i fryseren 🙂

   Tak for dit forslag, Lotte!

 15. Jeg ville lave gulerodslasagne. Der skal du bruge 1 kilo gulerødder 🙂
  Det er seriøst den bedste lasagne ever! Du kan finde den på min blog 🙂

 16. Halwa (har hugget Anne au Chocolat’s opskrift og det smager rigtig godt med is til og lidt frisk frugt)
  100 g gulerødder
  200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
  1/2 tsk kardemomme, stødt
  lyse rosiner og pistacier, efter smag

  Riv gulerødderne fint på et rivejern. Kom dem i en tykbundet gryde sammen med den kondenserede mælk og bring blandingen i kog. Lad den koge i 10 minutter under konstant omrøring, til den er blevet tyk og cremet, men stadig flydende i det. Tag den af varmen og rør kardemomme samt rosiner og pistacier i. Køl af.

  Gulerods tzaziki
  Rå revne gulerødder
  Yoghurt 10+
  Presset hvidløg
  Salt og peber

  Coleslaw
  Revet gulerødder
  Fint hakket hvidkål
  Lidt revet løg
  Creme fraise
  Lidt sennep
  Mayonaise
  En teske sukker

  Det er hvad jeg bruger gulerødder til….
  Vh Charlotte G

 17. Ud over suppe med masser af chili i, elsker jeg bagte løg og gulerødder med rosmarin. Bages under låg i 30 – 40 min gulerødder og løg skæres i kvarte og både, ½ dl væske, fond af en slags. salt peber lidt honning og rosmarin. bages under låg, stanniol i 50 – 40 min, til de er møre.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s