Findeopskrifter, det bliver ikke med mig som Ophelia!

I december måned sidste år fik jeg flg. besked i min kommentar indbakke:

Hej,
Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.Vi såg att du har goda recept i din blogg (https://lacucinanada.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på “Madblogtoppen” på Findeopskrifter.dk.Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig påhttp://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se –http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

Vänlig hälsning,

Jeg lurede lidt, og forsøgte at undersøge hvem der egentlig stod bag sitet. Uden held. Men charmet af den “personlige” invitation, og med ønsket om mere trafik, ja så meldte jeg bloggen til. Og hvad var det så jeg meldte den til? Ifølge Hittarecept, som nu lancerede en dansk udgave, Findeopskrifter, var det en opskrift søgemaskine i lighed med andre søgemaskiner.  Jeg fik da også en vis øget stigning i trafikken på bloggen, og nu med endnu flere besøgende fra de øvrige nordiske lande. Umiddelbart fint nok.

Men så begyndte der at ske noget underligt.

I min egen, og andres, søgning efter mine opskrifter, så var min blog ikke den første, eller blandt de første visninger længere. Nææ, det var såmænd findeopskrifter der nu lå i top. Det samme skete når jeg selv surfede efter opskrifter – nogle gange sågar en hel sides visning på en google-søgning, hvor man partout skulle ind forbi findeopskrifter først. Og ikke alene det, man skulle nu pludselig også se en lille reklame film inden man kommer til den egentlige opskrift. Noget jeg på ingen måde gider selv. Og da slet ikke noget jeg vil forbinde min blog med, og dermed byde mine læsere.

Det hele gjorde mig ærlig talt en smule træt. Og vred.

På intet tidspunkt har jeg været blind overfor deres interesse i at tjene en mønt på vores “samarbejde”, men at min blog nu ikke figurerede på en almindelig google søgning af specifikke opskrifter og indlæg længere, det kunne jeg ikke acceptere. Jeg sendte dem en mail, og fik et uforståeligt svar jeg ikke kunne bruge til noget som helst. Mailen er jeg desværre kommet til at slette.

Jeg vendte problematikken med andre madbloggere, og det viste sig at vi var en del der ikke tilfredse og decideret vrede. Mange havde allerede frabedt sig at være tilmeldt basen, og det samme gjorde jeg. Det tog så en rum tid med emails frem og tilbage, hvor jeg skulle bekræfte flere gange at jeg nu også stod bag min blog, og de lovede 24 timer de lovede det ville tage før bloggen blev slettet fra deres site, blev til næsten en uge. Ikke i orden.

Det er uden for min formåen at forklare det teknisk mulige i, at findeopskrifter kan gøre som de gør, men hvis du vil læse mere om det, så læs mere her.

Hvis du selv har en blog der er tilmeldt findeopskrifter, og er du nidkær omkring dit originale indhold, så vil jeg anbefale dig at forlade sitet.

Og du, kære læser, støt op om os bloggere der værner om vores arbejde og boykot findeopskrifter, ved slet og ret at undgå at klikke på de links der dukker op til dem ved en søgning, næste gang du søger på en opskrift. Du kan evt følge med her og se de nyeste indlæg fra de over 500 tilmeldte danske madblogs, eller her,  hvis du blot vil inspireres. Eller surf og find dine yndlingsblogs og tilmeld dig dem direkte, eller følg dem evt via Bloglovin – på den måde får du en mail hver gang dine yndlings blogs poster nye indlæg.

Her en liste over madblogs der har skrevet om netop findeopskrifter indenfor de seneste døgn:

Klidmoster: http://klidmoster.dk/2012/10/findeopskrifterdk-bloglands.html:

Grydeskeen: Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

Det Lyseblå Køkken: Findeopskrifter.dk – En parasit, der bør udryddes!

Kristinas Køkken: Findeopskrifter – nej tak

Madbevægelsen: Findeopskrifter.dk: Kunsten at fodre hunden med dens egen hale & tjene penge på det samtidig

Bergholts Opskrifter: Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes

GASTROmad: Det er mine Indlæg – Findeopskrifter

Heidis Verden: Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på Findeopskrifter!

Det Lille Køkken: Hov, hov – det er min blog!

Rigeligtsmør.dk: Findeopskrifter.dk udnytter danske madbloggere

Spisekammeret: Findeopskrifter.dk – et stærkt vanedannende stof

Ugens 7 Dage: Nallerne væk Findeopskrifter!

Mund-fuld: http://mund-fuld.blogspot.dk/2012/10/vi-skal-drukne-et-website-folkens.html

Madarkitekterne: http://www.madarkitekterne.dk/findeopskrifter-dk-en-lover-bliver-hater/

 

18 kommentarer til “Findeopskrifter, det bliver ikke med mig som Ophelia!

   1. Snorre, det finder du her: http://madmedier.dk/ – du kan oprette en profil, og være med i netværket. Det koster som sådan ikke noget, nogle af arrangementerne gør, særligt den årlige konference. Du kan også følge dem på twitter.

    Hold øje med diverse arrangementer, der er alt fra vinsmagning til krebsegilde!

 1. Arj, var slet ikke klar over, at det foregik på den måde med findeopskrifter.dk – jeg skal da have frameldt mig med det samme. Har straks fjernet linket fra min blog til dem – håber ikke det nu tager så lang tid som andre bloggere skriver om. Puha.

  1. Jamen velkommen i protest-aktionen så!
   Måske du har interesse i at komme med i Madbloggernes Himmel på fb? Det er en lukket gruppe for madbloggere, hvor vi bla debaterer emner som dette.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s