Det spirer i casa de Nada

Jeg har fået nyt legetøj.

Spirebeholder/LaCucinaNada

Og ja, det er noget til køkkenet, eller til brug i køkkenet. Jeg har nemlig købt mig et spirebeholder-sæt, for nu skal der dyrkes spirer på livet løs i cucina Nada.

Det er ved at blive lidt af en dille, og der er sågar et site der udelukkende handler om emnet, og indtil flere: Urteskolen, Nordisk Selvforsyning, Arla mv hvor du kan læse om det. Du kan på siden jeg just har linket til, bestille en bog om emnet, eller downloade den som e-bog. Jeg har selv valgt blot at læse lidt forskellige steder, og mener det er nok baggrund for at komme i gang. At købe en decideret gadget, spirebeholderen, var dybest heller ikke nødvendig, da man sagtens kan dyrke spirer i et syltetøjsglas. Jeg ville bare gerne dyrke flere forskellige slags, og da plads ikke er det jeg har mest af, så faldt valget på en mini-spirehave der mest fylder i højden.

Spirer/LaCucinaNada

Men hvorfor spirer? Jo udover at smage godt, og være et lækkert sprødt indslag i maden, så er de super sunde! Spirer er fulde af antioxydanter, vitaminer mv. Mange bruger spirer i smoothies og juicer, og måske derfor er det ved at blive så stor en dille. Mine vil hovedsalig blive brugt i friske salater, som topping og i sandwiches o lign.

Jeg har købt lucernespirer og røde radisefrø til at starte med. Og så har jeg læst mig til, at man kan spire linser, frø, bælgfrugter, kerner mv, så der vil jeg forsøge mig med nogle af dem jeg har liggende.

Måske du som jeg, er blevet inspireret til at dyrke dine egne spirer? Hvis projekt “spiring” lykkedes, så vil der nok dukke en enkelt opskrift eller to op her på bloggen senere.

3 kommentarer til “Det spirer i casa de Nada

 1. Tillykke og velkommen i den fantastiske spire-verden 🙂 Jeg har selv været spirer siden 2009 hvor jeg købte mine første spirekits. Spirer næsten alt hvad jeg kan komme i nærheden af. Ikke altid med lykkelig udgang. Hehe… Men eksperimenter gør klogere. Hjemmegjordte spirer er sjovt og fantastisk at følge med i. Vi ved jo alle at spire er sundt. Det er det også på det meditative område. Ungerne vil elske det!

  Held og lykke, Nada.

  Mvh
  Maj

  1. Ungerne?? Jeg spirer skam hjemme, så udover mig selv, så er det mine gæster der kommer til at nyde godt af det.
   Ingen unger her, jeg har rigeligt med de 100 jeg har på job 🙂

   Tak skal du have, Maj. Har du eksperimenteret med linser? Kerner? Del endelig ud af dine erfaringer! Jeg er “grøn” 😉
   – Du har evig ret ifht det meditative, elsker at så krydderurter og følge deres vækst. Ville i det hele taget gerne have egen have,
   eller i det mindste en altan … suk.

   God søndag aften til dig,
   La Cucina Nada

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s