Falafel

Falafel/LaCucinaNada

I går aftes delte jeg dette billede på Instagram og blev spurgt om en opskrift på mine falafel. Til min gru opdagede jeg at én sådan har jeg ikke her på La Cucina Nada!

Og mærkeligt nok i grunden, da det er noget af det jeg laver hyppigst og noget af det jeg holder allermest af at spise. Jeg undskylder til mit fædrene ophav, også hvis opskriften er noget fordansket …

Falafel – ca. 20 stk.

  • 200 g kikærter, udblødte natten over
  • Frisk bredbladet persille, et par gode håndfulde
  • Frisk koriander, en håndfuld
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 fintrevet løg
  • 2 spsk tahin
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk stødt spidskommen, eller ristede og stødte spidskommenfrø
  • Saften af 1 citron
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt mellemstærk chili, eller
  • 1 spsk harissa
Kikærterne moses med en stavblender, eller kommes i blenderen – dette gøres med en smule af olien og tahin. Hak persille og koriander en smule og kom det ved. Mas hvidløgene, og tilsæt dem samt alle de øvrige ingredienser.
Varm en pande op godt med olie, og form nu falfel kuglerne ved at trille dem i håndfladen – kom evt en smule olie i hånden. Du kan trille dem runde eller aflange som du vil. Der går en del olie til stegning af falafel, men de skal bare have den sprøde overflade og farsen suger en del væde. Jeg lægger dem altid på en meget varm pande, men steger dem ved middel varme. Rør ikke rundt i dem, men vend dem blot en enkelt gang eller to undervejs.

TIP: de ikke tilberedte falafel kan sagtens fryses, så lav evt en større portion nu du alligevel er i gang

Salat m.falafel/LaCucinaNada
Spis med en god salat til, eller evt i et pita,- eller fladbrød af en slags. Mange spiser chilisauce til, men min foretrukne dressing er denne:
  • skyr, yoghurt, græsk yoghurt, fromage frais eller noget i den dur rørt med
  • frisk hakket mynte
  • hvidløg
  • groft salt
  • et skvæt citronsaft
صادق

8 kommentarer til “Falafel

 1. Pingback: Blomkåls karry
 2. Jeg elsker falafel, men det er aldrig lykkes mig at lave dem. Jeg har brugt udblødte – og ikke kogte – kikærter, men så snart, de er kommet i den varme olie, opløses de til grød, så jeg har faktisk erkendt, at jeg ikke kan lave falafel. Har du nogen ide om, hvad jeg gør forkert?

  Kærlig hilsen Birte

  1. Hej Birte.
   Netop til falafel skal de ikke koges, blot udblødes ja. Det er nok en balance med hvor meget væde man tilsætter – de smatter nu også indimellem for mig, når jeg tænker jeg da bare kan improvisere. Og så skal der altså en del olie til, og de skal steges på en ret varm pande, men langsomt og ved middel til svag varme.
   Prøv opskriften her, og se om ikke det lykkes dig.

   Held og lykke!
   La Cucina NADA

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s