Pandekager med kokosmælk

pandekager/LaCucinaNada

I går fik jeg sådan en trang til pandekager, og jeg har længe haft lyst til at prøve at lave dem med kokosmælk i stedet for ko,- eller soyamælk. Egentlig vidste jeg ikke helt hvilken smag jeg kunne forvente, men havde frygtet at de ville smage lige lovlig meget af kokos … men det gjorde de slet ikke. Pandekagerne får efter min smag, lige tilpas smag af kokos, eller måske snarere en sødlighed. Jeg tilsatte slet ikke sukker, men en smule citronsaft – det kunne man til gengæld så godt skrue lidt op for mængden af.

Jeg spiste dem med kokosflager/kokoschips, hakkede mandler og agavesirup på, så det var sådan forholdsvist sundt. Kokospandekagerne vil være rigtig lækre på morgenbordet, eller blot der hvor man laver en stak fuld.

De blev stegt i smør, dog forsøgte jeg at stege en enkelt i kokosolie, men det var altså ikke et hit. Jeg bagte dem på en lille pandekagepande, og der blev ca. 10-12 stk.

Pandekager med kokosmælk:

  • 125 g type 00 mel (du kan sagtens bruge alm hvedemel)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 dl danskvand (du kan sagtens bruge postevand, danskvand gør blot dejen mere luftig, og gør dem mere sprøde ved bagning)
  • saften af 1/2-1 citron
  • smør til stegning

+ sirup, hakkede nødder, kokosflager, kokosmel eller hvad du nu måtte have lyst til at servere dem med.

Bland alle de tørre ingredienser, og kom æg, kokosmælk, citronsaft og danskvand ved lidt af gangen imens du pisker pandekagedejen lind og fri for klumper.

Kom smør på panden og lad det blot smelte, hæld pandekagedej på midten af panden og drej dejen rundt til den dækker panden. Bag pandekagerne gyldne og let sprøde.

 

 

4 kommentarer til “Pandekager med kokosmælk

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s