Madblogs der inspirerer, en æbletærte med karamelbund og en underskøn marcipanvaffel

Blandt madbloggere er der kotume for at man smider en kommentar på hinandens blogs i ny og næ. Altså hvis man har noget at sige. Noget af det jeg ofte har at sige er at opskriften har inspireret mig. Enten til at lave en ret der minder om det, eller også har nogle komponenter i retten fået mig på en idé. Eller også får jeg simpelthen lyst til at lave retten nøjagtig som opskriften angiver.

Ofte kommer jeg fra det igen, og det er nok fordi jeg sjældent leder decideret efter opskrifter, men mere surfer og lader mig inspirere. Og sikke med inspiration!

Nu har jeg besluttet mig for regelmæssigt at prøve opskrifter af fra nogle af alle de mange skønne madblogs, og starter i den søde afdeling.

Forleden fik jeg nemlig øje på en dåse kondenseret mælk i køkkenskabet som jeg ikke havde fået brugt, og faldt så over Lone Landmands opskrift som jeg måtte prøve af; en ÆBLETÆRTE MED KARAMELBUND, for som de skriver: “Mælken går i ét med bunden og gylden karamel opstår.Det er værd at vente på.” og billederne er bare appetitlige … Bag bloggen står landmandsparret Lone og Søren og deres lige ud af landevejen-tilgang til simpel mad og ret så morsomme brødtekster er medvirkende til at jeg kigger regelmæssigt forbi.

Her ser du mit resultat:

Æbletærte m.karamellisteret bund/LaCucinaNada

Jeg kunne ikke dy mig for at vende æblebådene med stødt kanel og kardemomme også, det er altså to krydderier der virkelig klæ´r æble!

Som de der følger mig på Instagram nok har bemærket, så gør jeg som oftest en del ud af mit morgenmåltid, og det fordi min overbevisning er at det er den bedste start på en god dag. Mange dage består min morgenmad af havregrød eller skyr, men det er svært ikke at lade sig friste af de søde fristelser som chokolade pigen Anne frister med på både bloggen, facebook og Instagram. Således lavede jeg Anne au Chocolat´s marcipanvaffel forleden. Novra den var god, og afgjort én jeg vil lave igen. I opskriften bruges blandt andet end moset banan, og det er jo en smart måde at få brugt en meget moden banan på. Det er udelukkende marcipanen og bananen der søder vaflen. Jeg nød den med en af mine vanille-citron syltede pærer skåret i skiver, en klat fromage frais (jeg havde ikke noget skyr) samt kokoschips/flager på, det var altså bare godt! Vaflen kan jo også serveres som dessert, eller til ren søndags-hygge.

Marcipanvaffel/LaCucinaNada

Velvidende at du kære læser, selvfølgelig mest af alt lader dig inspirere her på La Cucina Nada (blink blink), hvilke andre madblogs læser du så med på? Er der en madblog du vender tilbage til gang på gang? Er der en hvor billederne vækker din appetit med det samme? En hvor du altid finder det du søger? Søger du decideret efter opskrifter? Eller lader du dig blot inspirere?

Skriv endelig en kommentar,

så både jeg, og de andre læsere kan lade os inspirere endnu mere!

5 kommentarer til “Madblogs der inspirerer, en æbletærte med karamelbund og en underskøn marcipanvaffel

 1. Hej Nada,
  Ja, jeg skal og bør vist være bedre til at abonnere 🙂
  Jeg fik øjnene op for Tumblr, da en masse Tumblr sites begyndte at generere en del trafik til bloggen 🙂 Der findes nogle fantastisk inspirerende nogle derude.
  Jeg vil glæde mig til, du prøver en af mine opskrifter.
  Vi skal til Færøerne med NaCl, mens prisuddelingen finder sted, så det bliver en fest uden os 🙂
  Kh, Mette

  1. Bør og bør, du gør som du har lyst til jo;-)
   Nå men så ses vi jo på et andet tidspunkt! Hav en fornøjelig tur, som jeg garanteret kommer til at følge og læse om? 🙂

   Jaa nu må vi, det rabarberbrød ser godt nok spændende ud ..

   Kh Nada

 2. Kære Nada,
  Dejligt at læse om, hvordan du lader dig inspirere.
  Og sikken en sjov udfordring, du har givet dig selv.
  Jeg surfer også rundt på en masse blogs. Nogle gange på må og få, nogle gange med et helt specifikt mål. Ofte må jeg bookmarke for at hjælpe hukommelsen på vej, senere når jeg skal finde tilbage. Jeg må nemlig indrømme, at jeg ikke er nogen specielt trofast læser, men lader mig inspirere meget via bla Instagram, Pinterest og Tumblr 🙂
  Fin vaffel dér på en skøn tallerken.
  Rigtig god søndag.
  Kh, Mette
  PS og tak for DIN hilsen på http://www.becauseitmatters.dk i dag

  1. Kære Mette.
   Tak for din kommentar!
   Ja det er nok lidt forskelligt i grunden, hvor inspirationen kommer fra for mit vedkommende.
   I perioder låner jeg en hulens masse kogebøger, eller støvsuger blade og magasiner. I andre
   er det råvarer, deres struktur og smag der inspirerer osv osv.
   Jeg følger en god håndfuld blogs, de jeg synes rigtig godt om og de jeg vil være sikker på ikke at misse et indlæg.
   MEN jeg læser bestemt ikke alt, det gode ved at abonnere er jo at man få en mail og heri kan se overskriften samt en smule af brødteksten 😉
   På den måde er de fleste nok kritiske læsere – især fordi man jo kan læse meget mange steder.
   Men ja, de forskellige sociale medier, især de visuelle for mit vedkommende, er en enorm inspiration!
   Jeg bruger da også mere og mere tid på både Instagram og Pinterest. Tumblr har jeg endnu ikke rigtig fået set ordentlig på, det må jeg vist hellere få gjort.
   Det med udfordringen kom sig faktisk også af, at jeg tænkte det kunne være sjovt at føle og smage hvordan opskrifterne jeg lokkes af, egentlig er i praksis. Mon ikke jeg også kaster mig over én af dine på et tidspunkt? 🙂 Og det med en vis æresfrygt omkring de der er så smukt anrettede …
   Ses vi til prisuddelingen?
   Kh Nada

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s