Timm Vladimirs Køkken

>Timm Vladimirs Køkkenskole/LaCucinaNada

I den mest charmerende del af Valby, nemlig bag Tingstedet bagerst i Skolegade ligger en lille gård omkranset af ny-istandsatte ejendomme. Dér har Køkkenskolen med den meget sympatiske Timm Vladimir som kransekagefigur til huse. Et køkken der ifølge administrerende direktør Thomas Abel, handler om madglæden, og ikke mindst, om at dele den med andre. Køkkenet åbnede dørene i oktober sidste år, og visionen er at folk vender tilbage igen og igen, og at køkkenet altid skal summe af liv.

Og hvad er det så man får, eller måske vender tilbage til?

Timm Vladimirs Køkken/LaCucinaNada

Her selve køkkenet der arbejdes i, hvor deltagerne er i gang med at stege “æbleskiver”

Køkkenet byder på en række kurser med alt fra Tapas og Sushi på tapetet, til Bøf og Bajere og Den lille Kemiker som overskrift. Sidstnævnte blev jeg inviteret til at deltage i, i går eftermiddags. På kurserne er der plads til omkring 12 kursister, hvilket giver mulighed for netop det nærvær der ligger folkene bag køkkenet på sinde. Det er selvfølgelig et arbejdende køkken, og industri maksinerne fornægter sig ikke, men det er virkelig lykkedes at indrette lokalerne hjemligt, lækkert, moderne og med en masse charme.

Timm Vladimirs Køkken/LaCucinaNada

Et skønt stilleben, som er at finde flere steder i køkkenet.

Elsker at øjet kan gå på opdagelse,ligesom i et hyggeligt hjem.

Og det er netop det der gør dette sted til noget særligt, og til noget der ikke findes lige andre steder. Stilen blev da også lagt allerede da jeg trådte ind af døren, hvor eftermiddagens underviser, Kenneth Søndergaard tog imod med det samme i køkkenets lounge, og bød på et dejligt glas cava. Kenneth har ikke en køkkenfaglig baggrund, som mange af de andre undervisere heller ikke har, men er uddannet fysik og kemilærer. Alle har de det tilfælles at de brænder for at lave mad, og ikke mindst at formidle maden, teknikken bag og sanseoplevelsen omkring maden.

Timm Vladimirs Køkken/LaCucinaNada

Velkomst bobler

Selve madkurset Den lille Kemiker er måske nok det mest specielle kursus stedet byder på pt, og det hold sigter da også på de der allerede har et vist håndelag i et køkken. Intentionen med kurset er at introducere deltagerne for nogle af mulighederne i det legende molekylære gastronomi køkken. Du kan læse mere om selve kurset på linket længere oppe i teksten. Jeg vil ikke gå ind i selve processen, ej heller i de enkelte retter der blev til i køkkenet i går eftermiddag.

Derimod vil jeg varmt anbefale et besøg i køkkenet til dig der er nysgerrig på at lære nyt. Til dig der vil forkæle kæresten med en hyggelig aften, i selskab med andre der nyder den gode mad og et godt glas vin. Eller til dig der trænger til ny inspiration – for ikke alene får du den af underviseren og kursets indhold, men også af dine medkursister. Det er klart noget af det hyggelige ved måden man er samlet på i selve køkkenet, alle står man rundt om et stort bord med underviseren i midten på den ene side, sådan at man kan følge med. Her arbejder man to og to, side om side med de andre. Der skåles undervejs, der udveksles erfaringer og man hjælper hinanden hvor man kan.

Måske det også er en idé til en Mors,- eller Fars dag gave af den lidt anderledes slags?

Den lille kemiker/LaCucinaNada

Her er Mikkel i gang med at lave lakrids kaviar.

Her er et par af billederne af maden vi lavede i går, hvor jeg teamede op med en madblog-kollega. Faktisk var det helt hyggeligt at være i et køkken med Mikkel Bækgaard igen, og denne gang uden at konkurrere mod hinanden. Mikkel deltog, som jeg, også i Masterchef, ligesom Timm Vladimir jo som bekendt også gjorde og løb med trofæet, som da også har fået sin plads i køkkenet.

Den lille kemiker/LaCucinaNada

æbleskiver/LaCucinaNada

Den lille kemiker/LaCucinaNada

Den lille kemiker/LaCucinaNada

citronfromage/LaCucinaNada

Jeg vender med garanti tilbage til det skønne køkken, og fik da også idéer om at samle en gruppe venner til en skøn aften dér, eller måske invitere en date med – for mig et skønt koncept for en date, at man rent faktisk foretager sig noget sammen, og ikke er bundet til en ligegyldig small talk henover et cafébord.

Jeg takker for invitationen, det gode selskab – ikke mindst med et par af vinderne af Mad+Medier prisen 2013 for årets madblog, nemlig de charmernede Gastromænd og for en lærerig eftermiddag. Og dét selvom jeg nok ikke kaster mig ud i indkøb af et sous vide-apparatur, køber nitroglycerin til hjemmebrug og er knap så forblændet af den molekylære gastronomi, men et par fifs har jeg nu taget til mig og lysten til at lege videre er klart blevet skabt.

Hvis du har lyst til at se flere billeder fra kurset, så se med på La Cucina Nada på facebook.

OBS OBS: Du kan lige nu vinde to billetter til selv samme kursus nu på lørdag – besøg blot bloggen her!

7 kommentarer til “Timm Vladimirs Køkken

  1. Altid skønt med my inspiration! Man kan oftest bruge og omdanne. Så det passer til ens eget temperament.

    1. Tak Nethe!
      Vi var nu ikke ovenud tilfredse med isen der smeltede alt for hurtigt, og ret så irriterede over konsistensen på både mos og mayo’er til hovedretten – det var næsten umuligt at lave ‘dupper’.

      Men SJOVT var det:-)

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s