Pæretrifli

pæretrifli/LaCucinaNada

… eller måske gammeldags æblekage med pærer? Ved ikke helt hvilket navn der passer bedst på denne dessert, for mest af alt er det en splejsning mellem to desserter, og samtidg er den tilført noget nyt. Kald den hvad du vil. Godt smager den i hvert fald. Så godt, at jeg kom til at spise hele to portioner i går aftes!

Hvis jeg skal beskrive hvordan den smagte, så må det blive med flg ord: sødt, sprødt, syrligt, dyb og fed. Du kan selvfølgelig lave desserten med æbler i stedet, eller måske rabarber som netop nu pipler op af jorden?! Evt kunne man også riste de hakkede mandler i honning, men jeg elsker den rene smag af mandler og synes at flødecremen gør desserten rigelig sød.

Som oftest når jeg laver noget i køkkenet så improviserer jeg, og får ikke lige noteret ned hvor meget jeg bruger af hvad. Jeg fik da også lavet rigeligt, men det gør nu ikke så meget for jeg skal nok få brugt det hele, om ikke til endnu en trifli, så på morgengrøden og i en anden dessert. Jeg kom på at lave lige denne kombination, da jeg så at jeg havde to poser økologisk æblekagerasp liggende. Du kan sagtens lave æblekagerasp selv, det er blot en blanding af rasp, sukker og smør, og det gør jeg som regel også. Men da jeg så de nu også fås i øko-udgaven, ja så hamsterede jeg lige et par poser.

Opskriften svarer nogenlunde til 4 personer med et champagneglas dessert-servering til hver.

 • 4 modne søde pærer
 • 2 dl piskefløde
 • 1 dl skyr fromage frais (den er let syrlig, men ikke så fed som almindelig fromage frais)
 • 1/2 vanillestang
 • en god håndfuld mandler
 • ca. 6 spsk æblekagerasp

Skræl pærerne, fri dem for kernehus og stilk og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme til pærerne er til at mose. Lad dem køle af.

Mos eller blend pærerne, alt efter hvor grov du ønsker din pæremos.

Pisk fløden til skum, ikke alt for stiv. Rør vanillekornene ud i fromage fraisen. Bland nu de to med forsigtig hånd, og stil på køl indtil servering.

Ved servering kommes nu pæremosen, cremen, raspen og mandlerne i et glas lagvis, brug evt en sprøjtepose til mos og creme, eller kom alle dele i med en lang tynd ske. Top evt med lidt hakkede mandler.

OBS: i den sidste portion jeg lavede fik jeg lagt mandler direkte ovenpå et lag med rasp, og det fungerede faktisk bedre end som på billedet hvor de lå med lag af mos eller creme imellem. Det var som om raspen fremhævede mandelsmagen endnu mere, men rent æstetisk synes jeg serveringen på billedet fungerer bedst.

11 kommentarer til “Pæretrifli

 1. Hvor ser det bare smukt ud Nada. Jeg elsker pærer og æbler i både det søde og salte køkken – men er faktisk begyndt at blive gladere for pære end for æble! En pære-trifli/gammeldags “æblekage” med pære lyder lige som noget for mig. Din blog er en af dem, jeg elsker mest for maden er altid inspirerende og noget, man rent faktisk har lyst til at lave – ikke bare kigge på billeder af!

  1. Ihh tak det var et stort kompliment, eftersom det så sandelig er min hensigt!

   Er helt enig med dig, pæren er på en eller anden måde også blevet min foretrukne, især i kager og desserter. Men egentlig også som “gnaske-frugt”.
   Og så klæder dem bare ost afsindig godt, særligt blåskimmel. Mums.

   Glæder mig til at høre hvad du synes om desserten, Marie.

 2. Vi bagte rabarber til kærnemælksfromage det var fantastisk,
  Men skal afgjort prøve din creme 🙂

  1. Uhh det har jeg ikke fået siden barnsben, Mai-Britt. Kunne være jeg skulle kaste mig ud i en sådan.
   Og så med yndlings dessert tingen: rabarber!

   1. Det var så nemt! Min datter havde lavet det på skolen. 1/2 l kærnemælk, 1 stang vanilje, 4 spk flormelis, 10 bl husblas, blødt ud og smeltet over vandbad i det vand der hænger ved. Blandes i kærnemælk.1/2 l piskefløde der piskes til skum. Dernæst vendes flødeskum i og vupti på køl… Så er man 10 år og venter på søndagsdessert 😀

   2. Tak for den opskrift, Mai-Britt.
    Det er godt nok meget husblas der skal til hva’? Men der er selvfølgelig heller ikke noget naturlig stivelse i kærnemælken.

  1. Glæder mig til at høre hvad du synes, Mai-Britt!

   Den creme blev ret så fræk … mums. Gad godt fange nogle danske rabarber i dag, så jeg kunne forsøge mig med cremen til …

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s