Tomatmarmelade

tomatmarmelade

Her til aften opdagede jeg at en pose RAF-tomater jeg havde stående var lige lovlig modne, og at jeg faktisk var løbet tør for henkogningsglas … og jeg havde netop indkøbt dem med det formål at henkoge dem.

Men nød lærer som bekendt en madblogger at tænke i andre baner, og da jeg faktisk aldrig har gjort det i tomatmarmelade, så var det, da det jeg måtte fremtrylle!

Det blev ret så godt, og kan bruges til lidt af hvert: blot på brød, ovenpå en ostemad, til blåskimmeloste, som en klat ved siden af et stykke grillet kød eller et stykke steg, i en sandwich mv. Marmeladen er mest af alt sød og krydret.

Jeg kogte marmelade af 1 1/2 kg tomater, og det gav 3 store glas samt 2 små. Du kan evt halvere opskriften hvis du ikke vil have så mange glas ud af det. Du behøver selvfølgelig ikke koge den af de såkaldte RAF-tomater, som jeg købte af Aarstiderne, helt almindelige danske sommer tomater vil være mindst lige så godt.

Tomatmarmelade:

  • 1 1/2 kg tomater
  • 1 hel vanillestang
  • 1 kanelstang
  • 750 g lyst rørsukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1/4 dl granatæble balsamico
  • 1/4 dl solbæreddike

OBS: hvis du ikke har forskellige eddiker, så nøjes med 1 dl æbleeddike, de to andre er dog med til at fremhæve smagen på fineste vis. Ellers prøv dig frem med hvad du nu har på lager.

  • Geleringsmiddel, læs på emballagen

tomatmarmelade/LaCucinaNada

Normalt prøver jeg at undgå geleringsmiddel, men der skulle simpelthen noget til for at få marmeladen til at tykne, og mere sukker kunne den ikke bære.

Skyl tomaterne og skær dem i kvarte, skær kernehuset fri. Kom dem i en stor tykbundet gryde sammen med de øvrige ingredienser, på nær geleringsmidlet, og kog marmeladen i min.30 minutter, dog max. 1 time ved meget svag varme. Kom geleringsmidlet i de sidste 5 min.

Rengør, skold og steriliser syltetøjsglassene imens.

Kom marmeladen direkte ned i glassene, og skru lågene på med det samme. Tør glassene af med en ren klud, og stil dem køligt og mørkt.

Undrer du dig over hvad RAF-tomater er for nogle? Læs mere her.

3 kommentarer til “Tomatmarmelade

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s