Rhubarbmuffins/LaCucinaNada

Rabarber, en sommer gudespise. Noget jeg vil liste ind mellem de meget veltrimmede bed i vores gård næste år. Noget jeg bruger både i det salte og det søde køkken. Forleden købte jeg et bundt super sprøde smukke nogle af slagsen hos øko-grøntboden ved Torvehallerne forleden.

Det meste af bundtet valgte jeg at bruge til, at bage rabarber muffins af. Muffins, den stakkels lille udskældte kage. Muffins, der med sin amerikanske søster cupcakens ankomst, er blevet sendt i skammekrogen. Ja jeg forstår det ikke, og bager gerne den lille let transportable kage, og særligt om sommeren hvor bær, stenfrugt og rabarber er i sæson.

Mine muffins bliver yderst sjældent monteret med glasur eller noget der minder om frosting, da jeg allerbedst kan lide dem som de er. De er ULTRA lette at bage, og disse med rabarber er skønne med deres lette syrlighed og saftige kagedej.

Rabarber muffins, 12 stk:

  • 3 æg
  • 2 ½ dl rørsukker
  • 100 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • Kornene fra 1/2 vanillestang
  • 5-7 rabarber stængler, alt efter tykkelse
  • 12 papirforme

Smelt smørret. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Kom vanillekorn, bagpulver og lidt af hvedemelet i. Pisk nu samtidig med du hælder skiftevis smør, mel og mælk i dejen.

Lad dejen hvile.

Skyl og skær rabarberne i små stykker. Lad dem dryppe af. Rør rabarberne i dejen med en dejskraber, sådan at de fordeles godt.

Fordel dejen med en spiseske i papirformene, og bag dem i ca.30 min v.175 grader.

OBS: hvis du udelukkende bruger papirforme, vil jeg anbefale at du bruger to styk til hver, da dejen er tung og formen let falder sammen. Ellers vil jeg anbefale en muffin bageform, da den er med til at holde på formen – i en sådan bruger jeg kun 1 papirform pr muffin.

PS: dejen fungerer som en grunddej, og du kan sagtens komme andre lækkerier end rabarber i, prøv eks vis blommemuffins eller bananmuffins m. hvid chokolade, blå birkes og lime. Hvis den smag du tilsætter er meget sød, da tilsæt eks vis skallen fra 1/2 – en hel økologisk citron samt lidt citronsaft til dejen.

Reklamer