Rygeost-salat

Rygeost-salat/LaCucinaNada
Kulinarisk Sydfyn smagte jeg en rygeost-salat (ja sådan kalder fynboerne det, og den laves i en masse forskellige varianter) som var så cremet og lækker, og lige havde tilpas meget bid, at jeg simpelthen måtte have et stykke autentisk rygeost med hjem og gøre dem kunsten efter.

Da jeg i Marielyst forleden skulle lave frokost valgte jeg så at røre denne salat, og mine medspisende var også ret så pjattede med den. Vi kom den på rugbrød med radiser på, vi kom den på en kartoffelmad og vi dyppede små spæde gulerødder i den.

Du laver den sådan her:

Rør rygeost i en skål med creme fraiche, ca. halvt af hvert, nok en smule mere rygeost end creme fraiche. Brug ikke en vandet fedtfattig en af slagsen! Riv et lille løg og 2 fed hvidløg. Rør dem i, og smag til med peber. Lad den hvile, og smag evt til igen lige inden servering.

Pynt med sommergrønt – radiser er den perfekte makker med sin skarpe smag.

5 kommentarer til “Rygeost-salat

 1. Hej Nada, nu er jeg jo ægte fynbo og vi spiser ofte rygeostsalat. Den er altid på føselsdagsmorgenbordet på mit arbejde ;o) Prøv næste gang at piske cremefraichen med elpisker inden du blander. Rør den med salt, peber, lidt sukker og paprika. I salaten røres derefter bittesmå tern ad rødløg, agurk og radiser. Pyntes med en ordentlig håndfuld hakket purløg. Den er også lækker.
  God sommer fra Lene

  1. Hej Lene.

   Ihh tusind tak for de gode fifs, det sætter jeg stor pris på!

   Jeg overvejede faktisk at piske det sammen med elpiskeren, men gjorde blot som damen ved fiskeboden på fødevaremarkedet forklarede mig. Der er garanteret mange forskellige måder at lave den på …?
   Lyder lækkert med frisk grønt i hvis man udelukkende bruger den som pålæg.

   Rigtig dejlig sommer til dig også,
   La Cucina Nada

 2. Ohm nom nom. Er stor fan af rygeost dip (ja det hedder det altså herhjemme!) til kølige grøntsagsstave. Fik en urtemayocreme-dip-ting på MS Amerika forleden serveret i en skål i en skål med is og asparges, fennikel, babygulerødder og agurk. En himmelsk måde at starte et måltid på!

  1. Is? Som i isterninger, eller? Det lyder dejlig friskt.

   Faktisk har jeg ikke tidligere været vild med rygeost, men er nu ret så pjattet med det.
   Min mave er dog ikke alt for begejstret for alle de røge-varer, men i små doser går det fint.

   1. Ja i isterninger! Ikke vanilleis 😀 Det var så skønt.

    Jeg prøvede det første gang for et par år siden i en opskrift fra Gastro (Thomas Pasfall havde en frisk opskrift med bakskuld, rygeostcreme, agurk, dild og så videre.. Meget delikat) og blev glad for det. Skal dog have det i ret små mængder, ellers synes jeg smagen bliver for gennemtrængende!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s