Stikkelsbærmarmelade

stikkelsbærmarmelade/LaCucinaNada
Der ikke noget som at komme sommerens bær på glas, og kunne nyde dem en ruskende efterårs-morgen på nybagt brød! Blot ville jeg ønske det var bær af egen avl, og jeg misunder jer der har let adgang til selv-pluk. Hvis du er en af dem, hvad så med at lave et par glas marmelade af dine stikkelsbær? Hvis du som jeg må købe dig til dem, så er det lige nu de er i sæson.

Jeg laver min stikkelsbærmarmelade helt simpelt, og tilsætter kun citronskal. Du laver den sådan her:

1/2 kg stikkelsbær

250-300 g rørsukker

Skallen af 1 økologisk citron

Et par syltetøjsglas

Atamon eller spiritus til at skylle glassene med.

 

Nip stikkelsbærrene, og kom dem i en tykbundet gryde sammen med sukker. Når bærrene er kogt ud, tilsættes citronskallen. Kog til den begynder at tykne. Hæld marmeladen på glas, og luk til med det samme.

OBS: hvis marmeladen ikke tykner nok, så kan der tilsættes et my melatin – hvis jeg bruger det, så gør jeg ikke som på anvisningen, men tilsætter blot en bitte smule og giver marmeladen et opkog med melatinen.

Hvis du har lyst til at lave noget helt andet af dine stikkelsbær, så se f eks Mettes stikkelsbær-ingefær sirup – det er helt klart én jeg skal prøve at lave, den drink med siruppen ser alt for lækker ud!

6 kommentarer til “Stikkelsbærmarmelade

 1. Jeg ELSKER stikkelsbær, faktisk så højt, at jeg som regel når at spise dem, inden de kan nå at blive til marmelade, gelé, tærter osv. Selvom det også er meget godt! Mon ikke man skulle hoppe ind efter nogle stikkelsbær i dag og gøre dig kunsten efter? Smider dog nok lidt “love and lemongrass” i. Bogstaveligt. Citrongræs og galangal.. Dét tror jeg, jeg vil gøre. Tak for inspirationen skønne kvinde!

  1. Ja se, det er et af de bær jeg synes bedst om tilberedt … og ellers er jeg nu vild med syrlige bær.

   Lyder sørme også frækt, Marie – kunne være jeg skulle nå at lave sådan en omgang?! Det bliver så ikke lige i dag, da jeg både har lavet parfait og bagt stenalderbrød. Puh jeg har det lunt lige nu …

   Hav en dejlig mad-søndag 😉

   1. Har du en god opskrift på stenalderbrød? Det mangler jeg nemlig i min hverdag. Mandelmelsbrød smager godt, men er for rigt på Omega6

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s