Stenalderbrød m. tørrede æblestykker

Stenalderbrød/LaCucinaNada

Kender du Saltå Kvarn? De har de skønneste økologiske produkter, alt sammen pakket i den fineste emballage. For noget tid siden vandt jeg en pakke via Instagram med nogle af deres lækkerier, bla var der en pose med små *tørrede æble stykker i. Indtil nu har jeg blot brugt dem på morgen yoghurten, men da jeg i dag bagte mig et stenalderbrød forsøgte jeg at komme dem i. Og sikke en fin sød-syrlig smag det gav brødet!

Opskriften på stenalderbrødet er ikke min egen, mon det overhovedet er Thomas Rodes – manden bag Stenalder kost bølgen ? Jeg erindrer nemlig at få noget lignende serveret i min barndom, og det smager da også helse-klid-hippie-agtigt. Altså på den enorm lækre måde. For mig er stenalderbrød det rene slik. En skive uden noget. Eller måske et lag smør på. Mums.

Stenalderbrød/LaCucinaNada

Jeg bager det sådan her:

(Hvis du vil have et brød med lidt mere reelle skiver, så bag evt i en mindre form eller med en dobbelt portion – nøjes dog med 4-5 æg)

100 g af hver af nedenstående –

Græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, mandler (nogle gange andre nødder) og tørret frugt (her æblestykkerne).

3 æg

3 spsk olivenolie

2 tsk groft salt

Blander det hele og rører godt rundt. Forer en rugbrødsform med bagepapir, og hælder dejen i. Dypper en dejskraber i vand, og pensler brødet med den.

Bager brødet v. 160 grader i 1 time.

Paleo eller ej, mættende fiberrigt og enorm lækkert, det er det!

*Urtekram fører et lignende produkt, og ellers så se efter i Helsekostforretninger.

4 kommentarer til “Stenalderbrød m. tørrede æblestykker

 1. Jeg er så super glad for mangekernebrød! Jeg kan faktisk ikke få nok 😉
  Derfor er jeg altid skuffet over hvor lidt kerne der er i, men det her brød er ihvertfald
  ikke skuffende! Jeg må klar prøve opskriften en dag..

 2. Det er simpelthen en god idé du har fat i der! Jeg kan godt lide den komprimerede smag af forskellige frø og nødder, og jeg kan godt lide at få noget sundere sødt engang imellem. Kombinationen du skriver om, må derfor være lige i øjet 🙂 Indtil nu har jeg kun gjort nummeret efter ved at tilsætte mandler, svesker, kanel og nelliker til mit rugbrød, når jeg vil have et mere sødligt brød. Dette må også afprøves!

  1. Uhh det lyder ellers som lækre sager at komme i sit rugbrød – det må jeg til gengæld prøve mig frem med!

   Det fungerer godt sådan et stenalderbrød, og kan jo bages med slags kerner og nødder i. Jeg synes klart bedst om det, netop når der også er tilsat noget tørret frugt.

   Glæder mig til at høre hvad du synes om det?!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s