Opskrifts inferno

Opskrifter/LaCucinaNada

Denne opskriftsbog fik jeg af min gode ven Djawed i fødselsdagsgave sidste år, og der er i den jeg skriver de opskrifter ned jeg selv udvikler – undervejs imens jeg laver maden oftest.

Efterhånden er jeg ved at få lavet mig nogle systemer med alle de opskrifter jeg enten skal afprøve eller blot gemmer som inspiration. For ja der er mange når man har mad som hobby. Ret så mange. Og de har det med at finde vej de mærkeligste steder.

Kender du også det med at få samlet opskrifter til bunke?

Der er dem jeg falder over, eks vis i supermarkedernes gratis magasiner, ugebladene, madmagasinerne osv. Og dem i trykt udgave gemmer jeg i et charteks som jeg så bladrer igennem indimellem og sorterer i, ét af dem har jeg liggende i køkkenet med to-do opskrifter/sedler med idéer til nu og her.

Og så er der alle dem som mere er en anvisning givet via et af de mange sociale medier, eller mund-til-mund til en middag eller lign. Dem skriver jeg ned i en lille notesbog, én jeg altid har med i min taske, den uundværlige madblogger bibel kalder jeg den.

Opskrifter/LaCucinaNada

Her ser du min Oldemoders optegnelse af hendes koksregnskab.

Det er lidt mormor-agtigt, jeg ved det godt. Min salige Oldemor havde i hobetal af den slags notesbøger, der var bare ikke noget system, og det var et virvar af oplysninger om indkøb, dagbogsnotater og koksregnskab. Hvordan hun har fundet rundt i dem, det må guderne vide, men sjov læsning det er det.

 

Har du også et sted du nedfælder opskrifter?

Derudover er der alle dem jeg finder online, og som jeg slet ikke havde overblik over længere – bogmærke samlingen blev større og større og dermed også mere uoverskuelig.

Har du det også sådan? 

Men så stødte jeg på et smart program, som jeg har leget en smule med, nemlig Evernote.com hvor du kan gemme links, noter og tekster. Du kan dele dem med andre fra dine online notesbøger, og du kan synkronisere med din telefon og din tablet. Der findes flere af denne slags programmer, og jeg ved ikke om jeg er helt solgt til dette endnu, men det hjælper mig med at få kategoriseret mine mange bogmærker som jeg har lyst til at gemme lidt endnu. En mulighed jeg skal prøve af, som de nævner i deres introduktionsvideo, er da klart at lave min egen lille rejseguide næste gang jeg skal ud at rejse – fedt at have al research gemt et sted.

Hvis du er nysgerrig på at se hvad det elektroniske notesystem har at byde på så klik her.

Hvordan samler du dine online opskrifter og links? Kender du måske til et program som jeg skal se nærmere på og som kunne glæde andre af La Cucina Nada´s læsere?

2 kommentarer til “Opskrifts inferno

  1. Jeg har brugt Evernote i noget tid, og jeg kan ikke leve uden det. Både til opskrifter, som du nævner, men også som notesbog i stedet for den af papir og som indkøbsseddel. Man kan dele noter med andre Evernote-brugere, så min mand og jeg deler netop indkøbsseddelen, så er vi begge opdaterede på, hvad vi står og mangler, hvis den ene køber ind uden den anden. Jeg kan se, at du bruger Pinterest – det er altså også smart til at gemme opskrifter – jeg har et to-do-recipes board, hvor jeg pinner spændende opskrifter, jeg vil lave senere.

    1. Jeg har slet ikke fået svaret dig, Irene – sorry!

      Må vist lure lidt på den funktion hos Pinterest, er klart mere vild med dét layout end på Evernote. Har ikke haft overskud til at lure meget mere på det – det må blive nogle mørke vinteraftener 🙂

      Tak for din kommentar.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s