Rugbrøds-granola

Rugbrøds-granola/LaCucinaNada

Jeg laver regelmæssigt en større omgang granola; en ristet müesli bestående af gryn, flager, kerner, nødder og tilsat tørret frugt og rosiner. Det kan smages til ligesom man bedst kan lide det, og man kan i princippet lave det ud fra “tøm-køkkenskabene” princippet. F eks efter jul, hvor man ofte har dadler og figner tilovers. Det er let at lave, og jeg er vild med at jeg ved nøjagtig hvad der er i min ristede müesli.

I går delte Det skal smage af noget et billede af det hun kalder rugbrødsmysli på Instagram, og det vakte min nysgerrighed, med sådan en mættende müesli, så jeg spurgte til hvad hun gjorde med rugbrødet. Jeg har ofte lavet min egen granola, og et par gange forsøgt mig med rugbrøds ymerdrys. En ymerdrys jeg synes kun bliver god med meget tilsat sukker, og derfor er jeg gået væk fra at lave den. Og det er jo sådan med rugbrød for mange, at man ofte har en stump tilbage man ikke får spist. Så sådan et godt Stop Spild Af Mad-tip, kunne jeg ikke modstå, og da jeg havde alt hvad jeg skulle bruge biksede jeg min version sammen her til aften. Så vidt jeg kan se har detskalsmageafnoget.dk ikke en opskrift på müeslien, men gør lige dig selv den tjeneste at klik forbi bloggen, for hold op med lækre sunde opskrifter på mellemmåltider, müslibarer, müsli cupcakes og meget meget mere som Lise byder på!

* * * * *

Du får min anvisning på Rugbrøds-granola her:

En stump daggammelt rugbrød

Grovvalsede havregryn

Speltflager

Græskarkerner

Flydende honning

Agave sirup

Nulr rugbrødet i mindre stykker ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Bland nu havregryn, speltflager og græskarkerner med rugbrødet. Det er på slump, men havregrynene udgør ca. halvdelen, speltflager og rugbrød den anden halvdel og græskarkernerne er et par håndfulde.

Hæld nu honning og sirup over, der skal bruges en del, men der kan tilsættes efterhånden som der røres rundt i blandingen under bagningen. Det er vigtigt at få bredt honning og sirup over hele blandingen.

Blandingen er færdig når det er sprødt, men ikke hårdt. Tag evt en smule ud og lad det køle let, og smag så på det.

Det er svært at angive nøjagtig tilberedningstid, men jeg bager det sprødt i ovnen ved 150 grader i ca. 30-40 min.

Kom blandingen over på en kold bagplade/overflade, og lad det køle let. Bland imens flg. i en skål:

Tørrede dadler

Tørrede figner

Rosiner

Hasselnødder

Mandler

Kokoschips (købes i helsekosten)

Du kan tilsætte lige hvad du synes om i din granola, tænk i sprødt, sødt, mættende og groft.

– De tørrede frugter klipper jeg de hårde ender af og i småstykker. Nødderne hakker jeg let. Chipsene maser jeg let med hænderne.

Til sidst blander du det hele, og opbevarer det i en lufttæt beholder, og så er der blot tilbage at nyde det på et surmælksprodukt til morgenmaden. Mumselimums.

* * * * *

8 kommentarer til “Rugbrøds-granola

  1. Det blev virkelig godt med rugbrød i – sådan sprødt og godt mættende !
   Er vild med tørrede figner, dadler og abrikoser, især i madlavning og som her, i granola.
   Prøv sådan en omgang her, you’ll love it ❤
   Tak, må vist hellere få stylet nyt til det gamle indlæg .. 😉

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s