Rødbedesalat m.saltristede græskarkerner, feta og ærteskud

Rødbedesalat/LaCucinaNada

Som læser af bloggen her, ved du at jeg er lidt af en flexitar – sådan en der spiser mest grønt, linser, kerner mv, og ikke så meget kød. Sådan har jeg valgt at leve, da jeg dels er mest vild med grøntsager, men også fordi jeg har taget nogle valg. Valg omhandlende at jeg kun spiser økologisk kød og fisk, og den slags koster en del mere end det konventionelle af slagsen, samt et valg om at passe på den planet vi lever på. Man kan mene mangt og meget om mine valg, men livsstilen passer mig fortrinligt og stimulerer min kreativitet i køkkenet.

Der kommer en del vegetarretter ud af det, nogle bedre end andre, og jeg øver mig stadig – øver mig i at få sneget umami smagen ind i en del af retterne, og i at det skal være mættende og nærende. Senest er jeg blevet mindet om mit indtag af D-vitamin, da det har vist sig, at jeg er i katastrofalt underskud af dette, og min speciallæge nu har sat mig på intensiv D-vitamin kur. Nuvel, selvom det er Meat Free Monday i dag, skal det nu ikke handle mere om kød eller ej, men om en salat jeg lavede her til aften. En salat jeg ikke havde i sinde at blogge om, men som blev så lækker at jeg fik lyst til at dele opskriften med jer. Salaten indtog jeg som hovedret, men den kan selvfølgelig også slå følge med et stykke kød. Anret salaten imens rødbederne er varme, så smelter fetaen så dejligt.

So here goes …

* * * * *

Rødbedesalat m.saltristede græskarkerner, feta og ærteskud:

-Opskriften svarer til 1 person som hovedret-

5 mellemstore rødbeder

Et par håndfulde græskarkerner

God olivenolie

Flagesalt + frisk kværnet peber

1 spsk honning

1 1/2 spsk solbæreddike (eller anden eddike med dybde og let syrlighed, men solbær klæder rødbede noget så fortrinligt!)

Et par friske timian stilke

50 g feta (fra blok)

Friske ærteskud (rucola salat eller friske spæde spinatblade vil også være lækkert til)

* * * * *

Tænd ovnen på 225 grader.

Skræl rødbederne, og skær dem i kvarte og kom rødbederne i en bradepande.

Rør/pisk eddike med olie, honning, salt og peber. Hæld over rødbederne, og læg timian ved.

Bag i ca.30 min. Vend i dem undervejs. Rødbederne skal være møre, men stadig have bid.

Rist imens græskarkernerne i en smule olie, og drys med flagesalt. Pas på med for meget varme – kernerne popper ligesom popcorn, og bliver hurtigt brændte. Læg græskarkernerne på et fedtsugende papir.

Anret rødbeder på et fad, hæld lidt af dressingen de er bagt i over dem. Smuldr fetaosten over rødbederne. Pynt med græskarkerner og ærteskud.

TIP: lav evt en større portion af græskarkernerne, de er mega gode som snack!

5 kommentarer til “Rødbedesalat m.saltristede græskarkerner, feta og ærteskud

 1. Ej hvor er det flot. En hel uge uden kød. Jeg kan næsten ikke klare en dag uden at snige lidt bacon ind hist og pist. Jeg tænker nemlig også på grønt som tilbehør, og alt for ofte kommer der næsten ingenting ind udover lidt løg og urter. Det vil jeg altså snart lave om på. Glæder mig til at se dig onsdag.
  Kh Nadia

  1. I dag stod den så også på en dejlig kotelet 😉
   Det mest inspirerende køkken på grønt fronten, er efter min mening det asiatiske, så der finder jeg en del retter. De er ofte dejlig mættende!

   Ja det skal nok blive sjovt at lege m. Gericke.

   Kh Nada

 2. Kære Nada
  Den salat lyder super lækker. Jeg kan rigtig godt lide din tankegang omkring kød og grønt – det er også idealet for mig, selv om jeg synes, at det kan være lidt svært at leve op til. Dejligt at kunne læse om dine tanker om det, da det inspirerer til at gøre lidt ekstra for at passe på planeten.
  Kærlige hilsner
  Nadia

  1. Kære Nadia.
   Hvor er du altså sød – er vild med at kunne inspirere, tak!
   Min erfaring er at det kræver lidt tankevirksomhed, på den måde
   at man jo skal ændre en gammel vane, du ved lidt a´la at være
   på slankekur eller når man i det hele taget skal ændre en vane.
   Jeg læser en del om vegetarkost, netop fordi jeg er vant til at
   tænke i grønt som tilbehør, og det kræver noget lidt andet når
   det indtages som hovedmåltid.
   Faktisk oplever jeg at der går sport i det for mig – har f eks
   haft en hel uge uden kød nu, inkl mine frokoster, og jeg har ikke savnet det.
   – Nu tænker jeg så godt nok på en rød bøf, en saftig schnitzel eller
   et stykke mørt kylling snart … 🙂
   Ulempen ved mit valg er når man spiser ude, den arbejder jeg stadig på.

   Mon ikke vi skal lave noget med kød på onsdag f eks? Håber det er noget lødigt
   kød! Glæder mig til at se dig!

   Og salaten, den blev rigtig god.

   Kh Nada

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s