Stikkelsbærkage

 

Stikkelsbærkage

På min nylig overståede ferie på sydhavsøerne, fik jeg sådan lyst til at bage kage! Det blev til en kage med syrlige modne røde stikkelsbær, som de havde i den lokale Spar i Marielyst. Eller dvs det blev til flere mindre kager, da sommerhuset jeg var i, ikke var udstyret med nogle bageforme, så jeg købte mig til engangsforme i stedet. Men det var nu smart nok, for på den måde kunne jeg tage kager med mig ud i sommerlandet og glæde mange med den svampede let syrlige kage. Og den vakte lykke rundt omkring til eftermiddagskaffen og som dessert.

Jeg brugte opskriften på den lyse dej i min drømmekage, halverede mængden da den svarer til en hel bradepande, og tilsatte skallen fra én økologisk citron samt saften fra denne, og kom også korn fra en vanillestang i dejen. Derudover en hel bakke stikkelsbær, som blot blev nippet og skyllet. Easy peasy. Kagerne bages ved 200 grader i ca. 30-35 min., eller til dejen ikke hænger i og de har fået en let gylden overflade.

Kagen holder sig saftig en lille uges tid. Server den blot som den er, eller med en fuldfed creme fraiche til. Eller med flødeskum. Skyr rørt med vanillekorn er også et godt match.

Se også min opskrift på Stikkelsbærmarmelade eller en ny udgave af Stikkelsbær fool!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s