Hundrede-fodsrejsen: vind billetter!

1CD5BA16-A0CF-47E8-9CC1-882DFA5C02CD[1]

En hundredefodsrejse begynder i det øjeblik, hvor man modigt lægger alt, man kender bagsig og bevæger sig over i en ny virkelighed, der adskiller sig væsentligt fra ens normale tryghedstilstand. Det er en livsomvæltende rejse, der – til trods for sin tilsyneladende ubetydelige distance – i alle henseender ændrer ens livsrejse til det bedre.

– Richard C. Morais

Handling:

Da en indisk familie slår sig ned i en idyllisk sydfransk landsby og åbner en restaurant med hjemlandets vidunderligt krydrede retter, bliver det startskuddet til en åben køkkenkrig med den nærliggende Michelin-restaurant Le Saule Pleureur og ikke mindst dens ejer, Mme. Mallory. Men som tiden går og fremmedartede, besnærende dufte breder sig i den charmerende landsby, går det op for hende, at der måske er visse fordele ved at bygge bro mellem kulturerne, snarere end at bekrige hinanden…

Min oplevelse af filmen:

En film der bare gør dig glad, og får dig til at grine. Men også en film der efterlader dig med en glæde over når følelserne trumfer over fornuften, og en bekræftelse på hvor vigtigt det er man følger sit hjerte.

Og så er det en film der gør dig sulten!
Sulten efter de klassiske franske retter, sulten efter at opleve det farverige Indien og sulten efter at bruge sin kreativitet endnu mere.

Det er en film hvor det klassiske møder det fantasifulde, en film om fordomme, men også om det at åbne for sine sanser og sit hjerte.

Desværre gik der lige lovlig meget violinspil i den hen mod slutningen, men hva’ lidt spicy amour gør vel ikke så meget ?

Den må du da se …

Filmen, der har premiere d.11.9., er instrueret af Lasse Hallström der tidligere har haft spise som omdrejningspunkt i den skønne Chocolat. Nu kan du være så heldig at få fingrene i to billetter til filmen, alt du skal gøre er at skrive hvilke retter du elsker indenfor henholdsvis det franske og det indiske køkken her i kommentarfeltet. Det skal du gøre senest søndag d.7.9.2014, jeg finder vinderen mandag d.8.9.2014. HUSK at angive din mailadresse, sådan at jeg kan få fat i dig.

Konkurrencen er slut, og vinderen blev flg kommentar: “Tartiflette fra Frankrig og Chicken Tikka Masala fra Indien”, simpelthen fordi det er to af mine absolutte favoritter. Stort tillykke til Mai-Britt Lydersen!

Se traileren her:

 

 

8 kommentarer til “Hundrede-fodsrejsen: vind billetter!

 1. Jeg elsker det indiske køkken, og specielt en god indisk creamy cashew er favorit.

  Jeg er ikke helt så øvet i det franske, men bouillabaisse eller and a la orange er altid lækkert 

  Mvh S

 2. Åh den film gad jeg virkelig godt at se 🙂
  Min yndlingsret fra Indien er Butterchicken og fra Frankrig ratatouille…..
  Helt nede på jorden retter men som smager pragtfuldt 🙂 🙂

 3. Uh nu er jeg nok meget politisk ukorrekt, men elsker altså foie gras…! Fra det indiske køkken er jeg altid glad for kylling Calcutta med sød mangochutney og naanbrød til. Dog sniger jeg gerne frisk ananas i gryden, for denne spiller rigtig godt sammen med kokosmælk og karry:-)

 4. Jeg er vild med både det indiske køkken og det klassiske franske. Da jeg boede i Paris for ti år siden mæskede jeg mig i østers, moules, fiskesuppe med rouille, franske kager, galettes, råmælksoste, og lækre simreretter. Et ting jeg elskede var, at min lokale grønthandler solgte salat efter vægt, dvs man kunne blande 10 knaldfriske sprøde salatsorter og kun betale for hvad man skulle bruge samme dag. Sjovt nok spiste jeg ikke bøf bearnaise som jeg ellers elsker.. Indisk mad er også lækkert, specielt om vinteren hvor alle krydderierne varmer. Jeg er særligt vild med lam i spinat med varmt naanbrød og frisk raiti til:-).

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s