Kardemomme-kaffe

kardemomme-kaffe/LaCucinaNada

Egentlig er jeg mest tilhænger af kaffe i den rene form, uden mælk, sødemidler og andre fjollerier. Men indimellem er det som en ekstra forkælelse at lege lidt med kaffen, ligesom jeg har gjort det for Fairtrade-mærket i dette nummer af FairNok med en Moccatino, som er kaffe med varm chokolade.

Således blev det her til morgen til en kaffe med kardemomme, et krydderi jeg er fuldstændig pjattet med. Det minder mig om fjerne egne, mørke vintermåneder og smager en hel masse af jul på én og samme gang. Når kardemomme blandes med kaffe som her, træder det i baggrunden for den stærke kaffebønne, men man aner en dyb aroma i kaffen.

Egentlig er der ikke en opskrift, for det er så såre simpelt, at du koger vandet til en kande kaffe i en gryde hvor du kommer en tæt pose, eks vis et engangs thefilter med ca.10 kardemommekapsler i, binder knude på filteret og lader den koge med. Det vand laver du så kaffen med. Jeg brygger kaffe på stempelkande. Et voila, kardemomme-kaffe!

Faktisk bliver der eksperimenteret en del med krydderier i det lille køkken i disse dage, for årstiden gør at jeg trænger til lidt ekstra varme. På mandag skal jeg ind og lege med Julian i ASA i Torvehallerne, hvilket jeg ser frem til og som du kommer til at læse mere om.

Er du til varme drikke, så søg her på bloggen eller slå et smut over forbi Piskeriset der denne måned har varme drikke som benspænd.

4 kommentarer til “Kardemomme-kaffe

 1. Jeg elsker kardemomme, så det er lige før, jeg kan lokkes til at prøve det i kaffe… 😉
  (og jeg har faktisk vovet pelsen og drukket to kopper kaffelignende drikke i denne måned – man må jo ofre sig for benspændet, selvom jeg ellers ikke er kaffedrikker :D)

  Hav en god weekend!

 2. Uh elsker kardemommekaffe…min er dog med mælk og honning, altså en latte. Jeg putter som regel malet kardemomme i kaffen i moccakanden. Jeg elsker det og tænker ofte tilbage på min søde tidligere kollega, der introducerede mig til kombinationen 🙂

  1. Uhh det lyder dælme også godt, Kirsten, sådan en slags Chai-kaffe!
   Når du bruger den malet/stødt, bliver smagen så slet ikke “støvet”, hvis du forstår?

   Hilsen La Cucina NADA

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s