GIVE AWAY: vind et chili så-sæt!

Chilipakke_edit.jpg

Nu dyrker jeg jo som bekendt lidt af hvert når det kommer til krydderurter og grøntsager, men vil på ingen måde kalde mig ekspert, blot en optimistisk og begejstret ByBonde med en rimelig stor succesrate. Nuvel, når det kommer til at dyrke chili, så har jeg stadig en del at lære. Det er snildt at få de små frø til at spire, og jeg får dem også til at gro ret pænt. Afkastet derimod er efter min erfaring, afhængigt at varme, lys, sol og vand. Jojo, tænker den erfarne måske, men det kræver at man giver sine chiliplanter en smule mere nærvær end med så mange andre smagsgivere, for at få en god produktion. Mine bedste fif til chili-dyrkning er:

 • Dyrk frøene og de spæde planter i et drivhus, eller noget der giver effekt af drivhus
 • Sæt planten lyst
 • Sørg for at den står varmt, og ikke får træk
 • Nip de første 5 blomster af, det skulle give planten mere fokus på at sætte frugt
 • Hold den fugtig, men ikke våd
 • Plant den om, evt af flere omgange, del evt planten i flere
 • Drej planten regelmæssigt, og klip evt visne skud af

Altså nu var intentionen på INGEN måde, at tale hjemme chili-dyrkning ned, tvært om! Så har du endnu ikke forsøgt dig ud i det, eller er det mislykkedes, så prøv det. Det er ret så hyggeligt, og virkelig skønt at kunne høste egne chili til madlavningen. Faktisk har jeg lige høstet endnu en chili fra den sidste overlevende plante fra sidste år, og sikke en glæde her i februar måned!

De forgangne år har jeg delt chiliplanter ud til naboer, og da jeg ses med en del af dem, har jeg kunne følge de små planter rundt omkring i gården. Det er på baggrund af egne, og deres erfaringer at mine råd er blevet til.

untitled.png

Hvorfor al den snak om chili dyrkning her nu? Jo, fordi det er NU de skal sås for at de kan vokse sig store og stærke henover sommeren. Og derfor kan du nu smide et lod i puljen om at vinde et komplet forspire sæt, bestående af: 6 poser forskellige chilifrø, chiligødning, et minidrivhus og kokos briketter til en samlet værdi af 250 kr. Det gør du ved at skrive en kommentar om hvorfor det lige er dig der skal vinde sættet, senest d.15.2.2016. Husk at angive din email adresse, sådan at jeg kan få fat i vinderen.

Præmien er venligst sponsoreret af Fausol

Del endelig gerne billeder af dine chili på sociale medier: #PlantEnChili

13 kommentarer til “GIVE AWAY: vind et chili så-sæt!

 1. Det ville være smukt at sætte lidt fut i min andelsforening. Super skønt at du spreder stemning med gratis chili i din gård. Jeg er i gang med at tænke miniput urban farming i min gård for første gang. Er totalt nybegynder så gode råd er fantastisk.😀

 2. Det skal min kæreste Charlotte og jeg da 😉
  Vi har nemlig lige overtaget en kolonihave, og skal til at give os i kast med alle de spændende og hyggelige projekter der nu engang er forbundet med sådan en…
  Jeg skal bl.a. have samlet vores lille sekskantede drivhus, og så er det jo lige at det chili-så-sæt kunne være dejligt at vinde, så vi sommeren igennem kan frydes over dejlig smag og flot udseende chiliplanter, som vi kan prale lidt af…Såeh… yes please – kom bare an 😀

 3. Elsker stærk mad.
  Vi har et drivhus hvor der vil være plads til et par chiliplanter. Har prøvet at dyrke chili, men de få chili vi fik ud af det appelerer til at prøve igen for har hørt, at hvis er heldig, får man vildt mange, så der evt. kan være til værtindegaver.

 4. Jeg har længe gerne villet give mig i kast med at dyrke chili. Så her var jo en oplagt mulighed for at komme igang.

 5. Har prøvet at dyrke chili før, desværre uden held (var vist lidt for god med vandkanden :o( Nu har jeg lært at styre mig……. :o))))))
  Har så meget mod på at prøve igen, så en chili-lav-selv-gavepakke er rigtig meget velkommen.

 6. Er vild med chili i alle afskygninger, og så er det jo en glad ” frugt ” at kigge på, de skønne farver, men har aldrig selv prøvet at få dem til at gro

  Mvh Charlotte / heksen66@gmail.com

 7. Jeg skal vinde – eller min far skal, fordi han elsker chili og kommer det oven på ALT mad! Og han kan ikke få det stærkt nok! Han gør så meget for mig, så at rent faktisk kunne give ham noget igen ville være fantastisk, og så ovenikøbet med chili.
  + det kunne være et super hyggeligt lille projekt, som jeg vil elske 😄

  God weekend

  kristinewraae99@gmail.com

 8. Nej hvor det lyder spændende – jeg elsker at så, at samle frø og få det hele til at gro ! Chilla må gerne blive en af mine næste projekter 😉

 9. Vi dyrker gerne så meget vi kan selv, dog indenfor den plads vi har. Chili har vi altid plads til og det ville da være så lækkert at vinde dette sæt. Og tak fordi du gør opmærksom på, at det er nu vi skal i gang med at så.

 10. Den skal jeg helt sikker vinde, for vi elsker stærk måde, altså med måde. Vi har selv en chiliplante, som giver ret godt år efter år, men den er så stætk at den overdøver alle andre smage, og bliver derfor mest brug til chilikonkurrencer.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s