Anmeldelse: Mad for begyndere – mere grønt

Mad for begyndere - mere grønt

Linn Grubbström har gjort det igen, skabt en kogebog af virkelig pædagogisk karakter. Ikke alene er bogens visuelle del helt nede i detaljen, men også de indlende sider og selve opskrifterne beskrevet på en nærmest no bull shit-agtig måde. Linn sniger denne gang flere grøntsager ind i retterne, og rammer dermed lige ned i tidens ånd med langt større fokus på de grønne sager. Det er ikke en missioneren, hvilket er ret befriende, og retterne er hverken dybt mystiske på den der helse-måde ligesom mange af dem er velkendte, blot med flere grøntsager i.

Linn startede med at blogge om mad på hendes fine blog http://www.frokenkraesen.com/  mest af alt fordi hun selv synes hun var dårlig til at lave mad, og valgte fra starten den meget pædagogiske forklarende tilgang til at formidle hele processen i hendes opskrifter. Jeg fulgte med fra starten, og var især vild med hendes nysgerrighed på hvad råvarerne kan, men også på hendes finurlige opstillinger på billederne. Den sidste del er er der ikke meget af i bogen, og den savner jeg. Den bliver lidt en hjemmekundskabs kogebog. Måske er det fordi jeg ikke ligefrem er målgruppen. Jeg ved i hvert fald, at noget af det der skiller Linn ud fra mange af os andre madbloggere, opskriftsudviklere og madformidlere, er hendes legende og barnlige tilgang til maden og formidlingen. Og det er vitterlig sagt med kærlighed. Forhåbentlig bliver Linns næste kogebog, én med fuld smæk på sjove billeder, en glubende nysgerrighed og en hulens masse af hendes sødme!

Mad for begyndere – mere grønt er inddelt i årstider hvilket er en inddeling der fungerer rigtig godt i netop en begynder-kogebog. På den måde skal man ikke tage stilling til hvad der er i sæson også, og bliver inspireret til at bruge af årstidens grønt i sin madlavning. Der er opskrifter på ret forskellige retter med alt fra sandwich, wraps og hønsesalat til vegetarisk bolognese med spidskål. Og så er der bagværk og søde sager, sidstnævnte mest med frugt.

Billederne er fine, stylingen lækker og enkel, og jeg blev da bestemt sulten!

Med visuelle trin-for-trin billeder, simple forklaringer, tilgængelige råvarer og med vægt på at alle skal kunne være med, er Mad for begyndere – mere grønt en kogebog særligt for den helt unge. Måske den ligefrem skal med i start-køkkensættet når den unge forlader reden?

Mad for begyndere – mere grønt er udgivet af Samvirke, og har en vejl pris på ca. 175 kr.

Foto: Linn Grubbstrøm/Strandberg Publishing

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s