Nyt dyrevelfærdsmærke

Nu forsøger Fødevarestyrelsen at gøre det lettere for forbrugeren når der skal vælges kød hvor der er taget hensyn til dyrets velfærd igennem opvæksten, og det med ny mærkning. I første omgang kun på svinekød, hvorfor man ikke vælger al slags kød ved jeg ærlig talt ikke. Nuvel mærkningen er landet på hjertet som symbol, og du kan som forbruger vælge 1, 2 eller 3 hjerter alt efter hvor meget velfærd du lægger vægt på.
Selv er jeg noget delt i forhold til denne måde at gøre det på. Jeg kan sagtens se fidusen, at det ofte går hurtigt når familien Danmark køber ind, og dermed skal man ikke nærlæse pakningen, men kan hurtigt tage stilling der ved køledisken. Men der er også noget ucharmerende ved det – hvem ønsker ikke at dyrene har det bedst muligt overhovedet? Altså jeg vil have det svært ved “kun” at vælge et hjerte, som om jeg implicit med min indkøbskurv viser at jeg ikke ønsker dyrene det bedre. Nuvel, det at Fødevarestyrelsen nu forenkler mærkningen, kan forhåbentlig hjælpe til den efterhånden noget uoverskuelige mængde af mærkninger, både de der overhovedet ikke har med dyrevelfærd at gøre, men som med billeder af den rene Morten Korch´ske idyl narrer forbrugeren til at tro det og de der rent faktisk efterlever de forskellige regler der er på området.

Læs mere om kampagnen her og bedøm selv.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s