Bæredygtighed: Genbrug af tekstiler

 

Tøj, sengetøj, duge. Hvor gør du af den slags når du ikke længere vil have det, eller når det har udtjent sin værnepligt?

Faktisk er tøj noget af det vi i den vestlige verden har størst forbrug omkring, og det genererer jo affald i enorme mængder. Men heldigvis kan man jo komme af med det på mange måder efterhånden.

Man kan bytte med venner og bekendte, på decideret byttemarkeder – også online.

Man kan aflevere det der er i pæn stand til genbrug, i containere eller den lokale genbrugsbutik.

Man kan forære det til folk man kender.

Man kan donere til herberger, flygtningecentre, krisecentre mv.

Og man kan sælge det, der nu kan sælges via Den blå avis, Tradono og den slags, eller på tøj,- og eller loppemarkeder mv.

MEN faktisk kan man jo også rive det slidte og måske hullede bomuldstøj og linned op, og bruge som pudseklude, det har jeg altid et lille depot af til når jeg eks vis skal pudse min cykel. Er man fiks på fingrene, eller god med en symaskine, så kan man jo også re-designe sit tøj, og f eks klippe overdelen af en kjole og gøre skørtet til en nederdel, klippe af længden på buksebenene og gøre dem til shorts eller man kan ændre på udseendet af f eks en cardigan og på den måde få “nyt” i garderoben – simpelt ved at skifte knapperne ud, ved at sy en paillet-kant på eller hvad fantasien nu formår. Den del kan man finde rigtig meget inspiration til på f eks Pinterest eller ved en rask søgning.

voucher.jpeg

Noget andet man kan gøre, er at aflevere sine tekstiler i butikskæden H&M som sorterer tøjet og lader det gå til enten genbrugsbutikker hvis det er i fin nok stand til det, bruger det til genvinding – som betyder at det spindes til garn eller isoleringsmateriale eller det genanvendes til f eks klude til industribrug. Med andre ord så kan alle slags tekstiler bruges på den ene eller den anden måde. Du kan læse mere om det via linket. Hvis man alligevel handler i kæden, så får man udover god samvittighed ved at aflevere sine tekstiler der, en voucher på 15% til køb af en vare, hvilket jo er ret fint. Ugen ud, altså til og med søndag d.5.2 får du dobbelt op, og altså to vouchers pr pose tøj du afleverer.

Måske har du andre gode tips til genanvendelse af tekstiler, eller til hvor man kan donere det til et godt formål?

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s