GIVE AWAY: Forunderlig mad

En forunderlig kogebog er landet på denne madbloggers skrivebord, og rammer din boghandler i morgen. Hele bogens univers er anderledes, legende, ungdommelig og på flere måder fremmed. Ikke fremmed som fra det mystiske østen, ej heller ingredienser som aldrig er set før og umiddelbart heller ikke madlavnings processer der er langt fra det velkendte. Nej det fremmede er måden den blot 17-årige kogebogs debutant, Katrin Joensen-Næs blander det velkendte og skaber nyt – f eks bager hun snegle med brunkagekrydderi, kommer stegte bananer, kokosmælk og vanilje i bolledejen og så introducerer hun klatter, som dem vi kender fra klatkager, i forskellige udgaver til både morgen, middag og aften.

Katrin, som er halv færing, halv dansk, har arbejdet på to af de bedste restauranter på Færøerne, og har ifølge indledningen, samt de små indledninger til hver opskrift i bogen altid synes godt om at lave mad. Hun har selv udviklet samtlige opskrifter, ligesom hun er fotografen bag billederne i bogen. Det færøske ophav ses nu ikke som sådan i maden, faktisk er der blot en decideret færøsk opskrift med i bogen, og det på Drýlurboller, som så godt nok normalt er et brød. Men det er så heller ikke den unge madentusiasts hensigt, selv udtaler hun:

“Mine opskrifter kan diskuteres, fortolkes, forandres og forbedres efter personlig smag. For mit vedkommende vil jeg være meget tilfreds, hvis min kogebog ikke blot giver læseren et katalog af opskrifter, men kan skabe forundring og give inspiration. Jeg vil gerne skabe mad, der går ud over næring og nydelse, og som overrumpler sanserne”

Bogen udgives af FADL´s forlag, er på 250 sider og koster 349,95 kr. Den udkommer som sagt d.5.5.2017.

OBS: Vinderen er trukket, og der er en kogebog på vej til Camilla Nyegaard – tillykke !

Og Forunderlig mad kan blive din ! Det kan den ved at du skriver en kommentar under indlægget her – en kommentar om hvordan du leger med komponenterne i køkkenet, hvordan du får det sanselige med i både din madlavning og retterne eller måske en kommentar om at du savner det legende, det sanselige i dit køkken.

Kommentaren skal ramme bloggen senest d.14.5.2017. Husk at angive din mailadresse, sådan at jeg kan få fat i vinderen. Vinderen udvælges efter kreativitet.

 

7 kommentarer til “GIVE AWAY: Forunderlig mad

 1. Jeg arbejder meget med smagene og laver jeg mad til andre indeholder de gerne små overraskelser så det er spændende at spise.

 2. Den lyder spændende og jeg må indrømme jeg elsker at bruge køkkenet som min legeplads, men ind imellem går det bare lidt i stå. Jeg har brugt bananer både tørrede (på dehydrator) og stegte i kageopskrifter. Og det er i det søde køkken mit hjerte brænder, det er bare ikke den rette vej for min vægt. Så inspiration er mere end velkommen og det ved jeg mine børn er meget enige i😊

 3. Jeg vil rigtig gerne lege noget mere i køkkenet og få nogle flere AHA-oplevelser.
  Når jeg forundres over maden og lyser op i et stort smil, så har man ramt min hovedpulsåre. Elsker det!

 4. Jeg er vild med, når mad overrasker. Når der er et element i, som jeg ikke havde ventet, eller når retten måske ser lidt almindelig ud, men er fyldt med smag. Det kunne jeg godt tænke mig at lave mere af! 😉

 5. Jeg laver hvad jeg har lyst til at spise, når jeg har lyst til det, gerne med alle årstidens frugter og grøntsager, gerne med et godt glas vin til !

 6. Jeg skal ikke være med i konkurrencen, men hvis du en dag skriver en mere dybdegående anmeldelse af bogen, vil jeg helt klart læse med! Den lyder interessant, og jeg vil gerne vide mere… Både om Katrins univers og dit syn på det!

  1. Det var for at gøre noget andet, end den klassiske anmeldelse Søren.
   Men jeg overvejede det. Tror nu det bliver ved dette med denne bog, men den er
   interessant, helt bestemt. Ellers må du låne den på biblioteket og lure om den er noget for dig – det gør jeg
   ofte, da man jo kan købe sig fattig i kogebøger!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s