Nu griber det dér likør om sig ! Ligesom jeg igen deler en opskrift jeg ikke kender smagen på … men, men det er jo NU de blomstrer, syrenerne. Og med naturens gang i disse år, så ved man jo ikke helt hvor hurtigt sæsonen for blomstringen er ovre. Så er du fristet af at komme de små velsmagende blomster på flaske som jeg, så se at kom ud og pluk.

Dét her er ren meditation ! Alene at plukke de velduftende syrener, er jo en lise for sjælen, for derefter at plukke de små blomster af hvor man stort set intet andet kan foretage sig imens …

Jeg sad ved mit spisebord foran åbne vinduer, lyttede til fuglekvidder og solsortens sang imens tankerne flød behageligt forbi. Og duften, nøj den er jo bare F A N T A S T I S K.

Jeg har haft tanken om at lave sådan en likør her, siden jeg så Pam Corbin lave noget lignende engang i et River Cottage afsnit og efter jeg nu har vodka på lager samt syrentræer allevegne lige udenfor døren, ja så blev det nu det skulle prøves.

Modsat rabarberlikøren, skal denne likør ikke trække nær så længe, men stadig skal man væbne sig med noget tålmodighed for at blomsterne når at afgive godt med smag.

Forestil dig en varm sommer eftermiddag, grillen startes op, huden er blevet solkysset dagen lang og du nyder lige nu en iskold pre-dinner drink … en drink med f eks syrenlikør blandet op med danskvand og isterninger eller likøren toppet med en tør mousserende vin.

Syrenlikør:

Ca. 20 syrentoppe

1/2 l vodka

1 dl koldt vand

1 dl sukker

En 75 cl eller 1liters flaske/ syltetøjsglas

(Jeg havde ikke et stort nok syltetøjsglas og lavede derfor likøren i en flakse med smal hals – dét kan ikke anbefales, da det var lidt møgsommeligt at komme blomsterne ned igennem. Man kan jo altid komme den på en fin flaske når man har siet likøren).

___________________________

Rengør glas eller flaske.

Skyl blomsterne let og lad dem dryppe af. Pluk blomsterne af toppene og kom dem i flasken.

Tilsæt vand, sukker og vodka og luk flasken.

Ryst godt og grundigt.

Lad den stå mørkt og køligt i min.4 uger – herefter filtreres blomsterne fra igennem et sylteklæde eller kaffefilter, og likøren kommes på flaske.

 

Reklamer