Is-kaffe a´la Nada

På mine mange rejser i Grækenland som yngre, stiftede jeg for første gang bekendtskab med is-kaffe, eller som grækerne kalder det: Frappé! I butikkerne kunne man sågar købe et Frappé gør-det-selv kit, med 1 brev nescafé og et slags meljævner glas. I grækenland kommer man ikke mælk i, og jeg synes den er lige lovlig stærk. Derfor laver jeg min Is-kaffe sådan her:

  • 1 dobbelt espresso
  • Mælk
  • Knuste isterninger
  • En smule sukker

Du skal knuse isen så det ligner slush ice, evt i en blender der kan knuse is, eller imellem et viskestykker. Hæld espressoen op i et stort glas, hæld mælk op til 2/3 dele af glasset, sød evt kaffen med lidt sukker og fyld den knuste is i. Rør rundt, og drik. Endnu bedre er det at blande alle ingredienserne i en meljævner og shake det godt og grundigt.

Du kan også lave en pseudo-espresso af nescafé – her laver du en meget stærk kop kaffe istedet.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s