På mine mange rejser i Grækenland som yngre, stiftede jeg for første gang bekendtskab med is-kaffe, eller som grækerne kalder det: Frappé! I butikkerne kunne man sågar købe et Frappé gør-det-selv kit, med 1 brev nescafé og et slags meljævner glas. I grækenland kommer man ikke mælk i, og jeg synes den er lige lovlig stærk. Derfor laver jeg min Is-kaffe sådan her:

  • 1 dobbelt espresso
  • Mælk
  • Knuste isterninger
  • En smule sukker

Du skal knuse isen så det ligner slush ice, evt i en blender der kan knuse is, eller imellem et viskestykker. Hæld espressoen op i et stort glas, hæld mælk op til 2/3 dele af glasset, sød evt kaffen med lidt sukker og fyld den knuste is i. Rør rundt, og drik. Endnu bedre er det at blande alle ingredienserne i en meljævner og shake det godt og grundigt.

Du kan også lave en pseudo-espresso af nescafé – her laver du en meget stærk kop kaffe istedet.

Reklamer