Pavlova m. lavendel infuseret skum og rosmarin syltede abrikoser

 
For nylig bød bloggen her på en helt klassisk pavlova, men her er den i en lidt anden udgave, en dessert servering der kræver noget mere forberedelse. Til gengæld bliver man rigt belønnet med en smagfuld dessert der både byder på sprødt, sødt, blødt, cremet og florale toner.

Når du bager marengsbunde, så bag evt i lidt forskellige størrelser, sådan at du har til både portionsstørrelser og hele bunde. 

Idéen til desserten fik jeg da jeg så at lavendlerne var sprunget ud i gården, en blomst jeg slet ikke har leget nok med i køkkenet. Desværre afgiver den ikke sin smukke farve, men giver en behagelig let floral smag i flødeskummet. Man kan jo farve sin flødeskum med enten en spiselig naturfarve eller med lidt saft fra f eks brombærmarmelade hvis man synes. Jeg har valgt at lade den være naturlig, da det blandt andet giver en større sanselig oplevelse, at få en anden smagsoplevelse end forventet. De syltede abrikoser giver et frisk modspil, da det ikke er en alt for sød stenfrugt. Man kan selvfølgelig vælge en hvilken som helst (sten-)frugt at lave kompot af, eller blot servere den med frisk frugt eller bær.

Pavlova m. lavendel infuseret skum og rosmarin syltede abrikoser:

– 4 personer-

Marengsbunde:

3 æggehvider

150 g sukker

Pisk æggehviderne og sukker helt stive – en røremaskine er klart det bedste, da den skal piskes forholdsvis længe, men et elektrisk piskeris kan også gøre det.

Fordel marengsmassen med en større ske på en bageplade beklædt med bagepapir – lav fire cirkler med en omkreds på ca 8-10 cm. Lav en fordybning med bagsiden af skeen på hver af bundende.

Bag nu nederst i en 130 grader varm ovn i 30-45 minutter til den er fast. Lad bundene tørre natten over i den slukkede ovn. Opbevar bundene i en lufttæt kagedåse el lign hvis ikke den skal spises umiddelbart efter.

Lavendel infuseret skum:

2 spsk friske lavendelblomster

1/4 l piskefløde

Pluk lavendel blomsterne af stilkene, og skyl dem i en smule vand. Lad dem dryppe helt tørre.

Bring piskefløden med blomsterne i kog – rør konstant sådan at den ikke koger over. Så snart den har fået et opkog, tages den af varmen og hældes på en flaske eller lign. Lad den trække m blomster på køl i 20 minutters tid, og si så fløden igennem en meget fin sigte, eller et musselin klæde. Køl fløden igen, den skal være helt kold før den kan piskes.

Rosmarin syltede abrikoser:

400 g friske abrikoser, uden sten

2 stilke frisk rosmarin

200 g lys sukker

1/2 vaniljestang

En sjat vand

Skyl abrikoserne og skær dem i halve. Tag stenene ud.

Skær den halve vaniljestang over, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.

Kom abrikoserne i en lille gryde, og kom resten ved. Lad nu abrikoserne simre ved lav varme til de bliver bløde – det tager ca. 30 min. Hæld evt væde fra undervejs.

Kom abrikoserne i en lufttæt beholder til dagen derpå, og lad dem trække med både rosmarin og vaniljestang. Tag dagen derpå rosmarin og vaniljestang op.

Ved anretning:

Pisk lavendel piskefløden til en let flødeskum.

Sæt marengsbundene på en tallerken el lign. og fordel nu flødeskummet på bundene, top med abrikoserne.

Pynt evt af med spiselige blomster: lavendel, hjulkrone, stedmoderblomst eller rosenblade. Husk blot at de ikke må have været sprøjtede.

Server, og nyd.

 

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada