Korma karrypasta

Jeg har en ven, der kan få enhver wok-ret til at smage af mega meget, og han bruger ikke andre smagsgivere end hvidløg, chili og “tynd” soya, som han siger. Jeg fatter det ikke. Når jeg bruger de ingredienser, bliver det enten bare fedtet eller enorm salt – en salt smag af soya jeg ikke bryder mig om. Og nu har jeg eksperimenteret med det længe. Derfor vender jeg gang på gang tilbage til at bruge karrypasta i mine wokretter. Jeg steger simpelthen bare pastaen af i olie eller kokosolie, og vupti så smager det pludselig af en hel masse. Faktisk er jeg som regel fri for at smage det yderligere til, måske en anelse mere hvidløg og chili, men ellers sidder smagen lige i skabet.

Men faktisk har jeg ikke tidligere selv lavet karrypasta … og sikke en skam. Det kræver vitterlig ikke den store raketvidenskab, dog en del ingredienser og lidt remedier, men det er absolut det hele værd. En fordel er også, at man ved hvad der er i af ingredienser. Man kan lave mange forskellige slags karrypasta, og styrken kan varieres efter smag og behag. Selv er jeg vild med korma karrypasta, som er en indisk én af slagsen. Når man laver den selv, skal man tage højde for at styrken øges jo længere tid den trækker.  Efter lidt forskellige eksperimenter, er jeg nået frem til at den her opskrift holder fuldstændig:

 

Korma karrypasta:

 • 2 fed hvidløg
 • Frisk ingefær, på størrelse med en tommelfinger
 • 1/2 tsk cayennepeber
 • 1 tsk garam marsala
 • 1/2 tsk havsalt
 • 2 spsk jordnøddeolie (jeg har brugt lidt forskellige olier – bruger ca.3 spsk olie)
 • 1 spsk tomatpuré
 • 2 friske chili
 • 3 spsk kokosmel
 • 2 spsk finthakkede mandler
 • 2 tsk kommenfrø
 • 1 tsk korianderfrø
 • Frisk koriander

Rist korinaderfrø og kommenfrø på en pande ved middel varme, til de tager en smule farve og til duften begynder at brede sig. Stød dem i en morter, eller hak dem med stavblenderens hakke funktion.

Hak mandlerne i en stavblender.

Skær chilien i skiver og blend den sammen med frisk koriander.

Skræl ingefæren og riv den. 

Bland nu alle ingredienserne og blend det godt sammen med puré og olie.

 
 Den kan snildt opbevares på køl i et lille syltetøjsglas i køleskabet, men holder selvsagt ikke lige så længe som en købt én. Ellers kan du sagtens fryse din karrypasta evt i mindre bøtter, sådan at du kan tage dem op efterhånden som du skal bruge dem.

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s