Veggie burger de luxe

Veggieburger/LaCucinaNada

På ingen måde var jeg ude at slå til søren i går, men fra jeg slog øjnene op i morges har jeg haft lyst til en burger! En sprød, salt, sød og fed burger. Dog havde jeg ikke lyst til kød, og valgte derfor at lave en kartoffelbøf, eller en rösti om du vil, i stedet. Du kan selvfølgelig sagtens lave den med en hakkebøf hvis du lyster.

Den sprøde kartoffelbøf, og de både søde og sprøde løgringe går vildt godt i spænd med den sur-søde salat! En sand vinder-ret er født i mit vegetarkøkken. Mums.

Opskriften svarer til 2 burgere. Du laver din veggie burger de luxe sådan her:

2 burgerboller, bag dem gerne selv.

Kartoffelbøffer:

 • 3 mellemstore kartofler
 • 1 lille løg (gerne skalotteløg)
 • 1 æg
 • En smule hvedemel
 • Groft salt og friskkværnet peber

Skræl og riv kartoflerne groft. Kram vandet ud af dem, og lad dem dryppe af i en si. Skræl ligeledes løget, og riv også det groft. Bland nu farsen – dette gøres bedst med hænderne. Melet hældes i for at samle dejen, der skal ikke bruges særlig meget. Farsen er klistret, men er klar når du kan forme to store bøffer af den. Sæt bøfferne på køl imens du gør resten klar – det samler dem noget mere.

Steg bøfferne i olie ved svag varme i ca.15 min, når du har resten klar. Bøfferne skal være sprøde og gyldne udenpå, tag evt en flig af og smag om kartoflerne er møre indeni.

Løgringe:

 • Løg skåret i ringe – jeg foretrækker rødløg, da det har en dejlig sødlig smag, ca. 3-4 ringe pr burger. Ringene vendes i en Beignet dej, som du laver sådan her:
 • 1 æg
 • 50 g hvedemel
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 propfuld vodka
 • ca. 1 dl mælk eller vand – danskvand er særlig godt til at få en luftig dej
 • Samt olie til friturestegning, ca. 1/2 liter

Varm olien op til den syder om en tandstik. Dyp nu ringene i dejen, og kom et par stykker ad gangen i olien. Steg dem til de er gyldne, og læg dem på et stykke køkkenrulle hver for sig, sådan at de kan dryppe af.

Mormorsalat:

Friske salatblade, alt efter størrelse – jeg kom 4 halvsmå blade i min burger. Du finder opskriften på fløde dressingen her – dog skal du blot vende de hele blade i dressingen til burgeren.

Saml nu din burger, eller server delene hver for sig, sådan at gæsterne selv kan samle sin burger.

OBS: burgeren kunne godt have brugt en anelse mere syre, et par cornichoner i hver havde været prikken over i´et, men jeg havde desværre ikke flere …

Velbekomme!

12 kommentarer til “Veggie burger de luxe

 1. Det ser bare lækkert ud – har aldrig prøvet mig med kartoffelbøffer, men er sikker på det er noget for mig – generelt er vegetar bøffer altid et hit, om det så er lavet af svampe, linser eller kikærter 😀

  – Anne

  1. Fuldstændig enig, Anne – ofte handler det blot om at snige lidt umami smag ind, hvis man føler det er en erstatning for kød. Faktisk holder jeg langt mere af en veggieburger end sådan en m halv kedeligt hakkekød ..

 2. mums!!!
  Det lyder godt. Tror jeg skal prøve at lave disse kartoffel burgere en af dagene.
  Jeg er dog ikke vegetar, men min mand er 🙂
  Jeg kigger dog altid efter inspiration til vegetarretter.

  1. Tak, den var altså også virkelig god!
   Er dog helt slået ud nu, det er en tung sag, og jeg efterlod da også overbollen.

   Jeg er nu heller ikke vegetar, Linda, men har mange kødløse dage. Håber I begge vil synes om den?
   Jeg har indtil flere vegetarretter på bloggen, søg blot på det. Håber du finder inspiration der også 😉

 3. Uh, det ser lækkert ud og lyder lækkert. Jeg har spist mange kartoffelfrikadeller – det kaldte vi dem… Men nu aldrig i en burger 😉 Måske det er vejen til at få min mand overbevist om at vi godt kan” tåle” kødløse dage igen. Han mener vi har opbrugt de klippekort der var til os på kødløse dage 🙂

  1. Nå men Mai-Britt, klippekortet erstattes jo af et nyt kort af en slags – så sæt du blot denne greasy velsmagende burger på bordet. Han vil elske den!

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s