Kulinarisk Sydfyn part two

Hold da magle, siger jeg bare. Sikke et udbud, sikke en iver, sikke en stolthed og sikke meget god smag. Kulinarisk Sydfyn´s fødevaremarked havde virkelig meget at byde på, og der var mange besøgende der gerne ville bydes på noget. Og det er måske nok min eneste anke, at der var lige lovlig crowded visse steder på det ellers ret store område de mange boder lå spredt over. Eller også var det selve indretningen – eks vis et af langteltene hvor det simplethen ikke var muligt at komme til udstillerne. Altså jo, hvis man er den frække type der skubber og maser, men den type er jeg altså ikke. Ifølge min veninde og hendes mand var der ellers langt mere luft i år i forhold til tidligere hvor markedet har ligget ved havnen. I år havde markedet fået placeret sig midt i byen, og det fungerede sådan set godt. Der er jo smukt i Svendborg, og det var en fornøjelse at kigge på nogle af de smukke gamle bygninger imens man bevægede sig videre på markedet.

Et andet minus, var manglen på siddepladser, hvilket gjorde at min veninde og jeg valgte at spise frokost ude i byen i stedet, og det var jo på en måde lidt fjollet. For udbuddet af tilberedt mad var sådan set rimeligt – der var bla en del grill pølser af forskellig art og der var en bod der bød på en tallerken med forskellige mellemøstlige retter. Men så var der jo alle smagsprøverne, som varierede lige fra oste, eddiker og honning til chokolade, lakrids og the.

Denne lille himmerigs mundfuld købte jeg mig dog til. 

Konnerup I gør det VIRKELIG godt.

Jeg havde hjemmefra udset mig en række udstillere, bla Ø-bolcher fra Ærø, der med den fikse dobbelt betydning i navnet (bolcherne laves på Ærø og er samtidig økologiske), fremstiller både bolcher og karameller. De delte ikke ud af smagsprøver, og det var derfor ret svært at beslutte sig for hvilken slags der skulle med hjem. Men valget faldt på disse enorm lækre karameller med kaffe & whisky smag.

Og økologien var temmelig godt repræsenteret på markedet, der var bla grøntboder, is, the, salamier, oste, brød og ikke mindst øl. En øl jeg især glædede mig til at smage var Blåbybryg, en amerikansk pale ale, fra Ø-bryg. Desværre sælges Erik Nielsens øl kun lokalt, men er du på egnen, så gå ikke glip af pale ale der både dufter og smager tydeligt af cascade og amarillo humle!

Man kunne købe smagsprøver ved øl, vin og spiritusboderne,

det gjorde man ved at købe et smageglas og nogle poletter.

Smukke sommer fristelser

Markedet afholdtes over både lørdag og søndag, om lørdagen var der ostefestival hvor 65 oste dystede indenfor forskellige kategorier. Da min veninde og jeg var nået til osteteltet havde øl-lysten meldt sig, så vi gik helt uden om osten. Hvis du vil læse mere om den, så læs Klidmosters indlæg.

Nogle af de boder der trak mest i mig var dem der havde et udbud af marinader, olier, eddiker, the, honning mv. Og her fik jeg smagt et rigt udvalg – lige fra olivenolie smagt til med ingefær, solbær eddike og øl,- og granatæble balsamico til honning, honning marinade med tomat og chili og is the lavet af sommer the blandingen fra Tea Drops. Og der røg da også et udbud med hjem af lidt forskelligt, som jeg glæder mig til at bruge i madlavningen:

Der var langt mere jeg gerne ville have bragt med til Kjøvenhavnstrup, men da jeg først skulle hjem dagen derpå og var med tog, måtte jeg se begrænsningen i øjnene. Én ting jeg dog ærger mig over jeg ikke fik i nettet, er en af de mange skønne sæber fra Ærø …

Og nej, det er jo ikke mad, men jeg har noget med sæber. At udvælge det helt rette stykke, at pakke det ud og tage det i brug, det er som at få en gave hver gang.

For at vende tilbage til maden, eller snarere til markedet, så vil jeg klart anbefale et hvert madøre at besøge det næste år! Der er noget for enhver smag, noget for børnene og rig mulighed for at stifte bekendtskab med nye fødevarer og drikke. Så Svendborg vi ses nok igen!

En kommentar til “Kulinarisk Sydfyn part two

Tak for din kommentar, kig endelig forbi en anden gang! Mvh La Cucina Nada